MÜSİAD'dan Kudüs'e destek ziyareti

MÜSİAD Basım, Yayın ve Medya Sektör Kurulu üyesi bir grup iş adamı, Kudüs’e ziyarette bulundu

MÜSİAD'dan Kudüs'e destek ziyareti
MÜSİAD'dan Kudüs'e destek ziyareti
GİRİŞ 06.03.2018 13:41 GÜNCELLEME 06.03.2018 15:38

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği MÜSİAD Basım, Yayın ve Medya Sektör Kurulu üyesi bir grup iş adamı heyeti aileleriyle birlikte, haksız yasak ve sınırlamalara tepki göstermek ve Filistinli Müslümanlara destek vermek amacıyla Kudüs’e ziyarette bulundu.

MÜSİAD açıklamasına göre, Mescid-i Aksa ve Kadim Kudüs’le birlikte tarihi ve kültürel zenginliği olan İsrail işgali altındaki Filistin şehirlerini de ziyaret eden heyet, çeşitli temaslarda da bulundu. Ümm Al Fahm Belediye Başkan Yardımcısı Nasır İgbariye ile görüşen heyet, Filistin’de yaşanan gelişmelerle ilgili bilgi alışverişinde bulundu.

 

Açıklamada görüşlerine yer verilen MÜSİAD Basım, Yayın ve Medya Sektör Kurulu Başkanı Ömer Karatemiz, Kudüs’ün herhangi bir şehir olmadığını dile getirdi. Kudüsün ve Mescid-i Aksa'nın büyük bir tehlikeyle karşı karşıya olduğunu belirten Karatemiz, Kudüs ve Mescid-i Aksa davasının kuru bir toprak davası olmadığını aktardı.

Karatemiz, Kudüs ve Mescid-i Aksa davası bir yerlere hakim olmak ve bir yerleri işgal etmek davası da olmadığını vurguladı. Kudüs'ün insanlığın rahat ve huzurunun ancak Müslümanların hâkimiyeti altında olduğu zaman teminat altına alınabileceği coğrafi bir mekân olduğunu kaydeden Karatemiz, bu bakımdan Kudüsün esas itibarıyla yalnız Müslümanların değil bütün insanlığın davası olduğunu vurguladı.

Karatemiz, "Onun için biz Kudüs davasından vazgeçemeyiz." ifadelerini kullandı.

Kudüs’te, Mescid-i Aksa’da, Filistin’deki Müslümanların; bütün Müslümanların namına bu mukaddes davayı yüceltmeye çalıştıklarını dile getiren Karatemiz, "Hepimiz adına onlar, bu mukaddes vazifenin bayraktarlığını yapıyorlar. Bundan dolayı biz onlara çok teşekkür borçluyuz, çok dua borçluyuz. Dolayısıyla canlarımızla ve mallarımızla bütün projelerinde hiç tereddüt etmeden her zaman yer almalıyız. MÜSİAD olarak Ağustos ayında Genel Başkanımızın önderliğinde Kudüs ziyaretimiz olmuş ve Filistin davasına verdiğimiz desteği göstermiştik. Şimdi de MÜSİAD Basım, Yayın ve Medya Sektör Kurulu Üyeleri ve aileleri olarak bu ziyaretimizle tekrar kardeşlerimizin yanında olmaya bir nebze de olsa gayret sarf ettik." değerlendirmesinde bulundu.

Filistinli Müslümanların tüm umutlarını Türkiye’ye bağladıklarını dile getiren Karatemiz, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Özgürlüğe açılan yolun Türkiye ile sağlanacağına inanıyorlar. Bu nedenle bizlerin çok duyarlı olması gerekiyor. İsrail yönetimi Kudüs’ün ‘terör bölgesi’ olduğu imajını vererek dışarıdan gelen ziyaretçilere korku salmaya çalışıyor. Aksine bu topraklar dışarıdan gelecek ziyaretçiler için güvenli bir yer. Kudüs halkı bu baskıya rağmen dik duruyorlar, gayret gösteriyorlar. Bu nedenle Kudüs halkının yanında olmamız gerekiyor, Türkiye’den gelecek ziyaretçi sayımızı artırmamız gerekiyor."

KAYNAK: AA