Esnaf kefalet kredisi nedir? 2018 esnaf kefalet kredisi nasıl alınır?

Esnafların iş hacminin artması ve kalkınması adına destekleyici bir sistem olan esnaf kefalet kredisi esnaflar tarafından merak ediliyor. Esnaf vatandaşları desteklemek ve yardımcı olmak amacıyla verilen esnaf kefalet kredisi nedir? Esnaf kefalet kredisi nasıl alınır? Esnaf kefalet kredisine başvurmanın şartları nelerdir?

Esnaf kefalet kredisi nedir? 2018 esnaf kefalet kredisi nasıl alınır?
Esnaf kefalet kredisi nedir? 2018 esnaf kefalet kredisi nasıl alınır?
GİRİŞ 27.03.2018 17:38 GÜNCELLEME 27.03.2018 17:39
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Esnaf vatandaşları desteklemek ve iş hacmine katkıda bulunmak adına verilen esnaf kefalet kredisi büyük yahut küçük esnafın alabildiği bir yardımdır. Ülkemizin kalkınması için büyük öneme sahip olan esnafları destekleyici mahiyette olan bu esnaf kefalet kredisini almak isteyen esnafların belirtilen kriterlere sahip olması gerekmektedir. Peki, esnaf kefalet kredisi başvuru şartları nelerdir? Esnaf kefalet kredisine nasıl başvuru yapılır? Esnaf kefalet kredisi başvurusunda hangi evraklar istenir? İşte, esnaf kefalet kredisi ve başvurusuna dair tüm detaylar...

ESNAF KEFALET KREDİSİ NEDİR? 

 

Ülkemizde ilk kez 1951 senesinde Türk Ticaret Kanunu hükümlerince kurulan Esnaf ve Sanatkârlar Kefalet Kooperatifleri daha sonra çıkarılmış olan 1163 sayılı Kooperatifler Kanunu kapsamına alınmıştır. Kooperatiflerin kuruluş amacı, kooperatife ortak olan esnaf ve sanatkârlara mesleki faaliyetleri için gerekli krediyi sağlamak veya kredi ve banka teminat mektubu almak üzere kefil olmaktır. Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Merkez Birliği çatısı altında toplanmaktadır.

Esnaf kefalet kredisi bazı şartları yerine getiren esnafların nakit ihtiyacını karşılamak üzere verilir. Esnaf Kefalet Kredilerinde kullanılan kredinin ticari kredilerden olan farkı devlet tarafından karşılanmaktadır. Başvurular sadece Halk Bankası’na yapılabilmektedir. Kredi kullanılacağı zaman üyesi olunan oda kişiye kefil olur.

ESNAF KEFALET KREDİSİ BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

Esnaf ve sanatkarları desteklemek amacıyla verilen bu krediyi alabilmek için bazı şartların yerine getirilmiş olması gerekmektedir. 

*Esnaf ve sanatkar olmak,

*Esnaf ve sanatkar siciline kayıtlı bulunmak,

*İş veya ikamet yeri kooperatifin çalışma bölgesi içinde bulunmak,

*Aynı zamanda başka bir Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi ortağı olmamak.

*Vergi borcunuzun bulunmaması ve banka kredi notu değerinizin yüksek olması.

*En az bir yıldır esnaflık yapıyor olmak.

ESNAF KEFALET KREDİSİ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Esnaf kefalet kredisine başvurular yazılı olarak kooperatife müracaat edilir. Müracaat sahibinin durumu yönetim kurulu tarafından araştırılır. Kabul veya ret kararı 15 gün içerisinde ilgiliye yazılı olarak bildirilir. Kooperatif, kredi talebi ile ilgili olarak ortağın ekonomik ve mali durumunu araştırır, istihbarat raporu veya bülteni düzenler ve kefalet miktarını tespit eder. Kredi teklifini Halk Bankası’na iletir ve iletilen teklif Halk Bankası’nca incelenir ve banka tarafından tekrar istihbarat yapılır. İstihbarat olumlu sonuçlandığı takdirde ortak kredilendirilir.

KREDİ BAŞVURUSUNDA HANGİ EVRAKLAR İSTENİR?

-Vergi Levhası (Aslı ve Fotokopisi)

-Esnaf Sicil Belgesi (Aslı ve Fotokopisi)

-Ortaklık Beyannamesi (Kooperatiften Alınacak)

-Oda Faaliyet Belgesi (Bağlı Olunan Odadan)

-İkametgah belgesi 

-Kimlik Fotokopisi ve Aslı

-4 Adet Yeni Fotoğraf

-Son Dönem Hesap Özeti (Muhasebeden Kaşeli ve İmzalı)

-S.G.B. (Bağkur-SSK-İsteğe Bağlı) Fotokopi

-Şoför Esnafı İçin Ticari Araç Ruhsat (Aslı ve Fotokopisi)

Kefiller İçin Gerekli Evraklar

-Vergi Levhası (Aslı ve Fotokopisi)

-Kimlik Fotokopisi ve Aslı

-İkametgah belgesi 

 

YORUMLAR 1
  • kartal 6 yıl önce Şikayet Et
    Adamın hiç kimseye hiçbir kuruma borcu yoksa kredi notuda yuksekse sana ihtiyacı yoktur zaten. Bunların yaptığı vatandasla dalga geçmek
    Cevapla