Çalışan kadına destek yağıyor!

Kadınların çalışma hayatında yer alması için çok sayıda devlet desteği sunuluyor. Çalışan kadınlara maddi destekler ve önemli imkanlar var...

Çalışan kadına destek yağıyor!
Çalışan kadına destek yağıyor!
GİRİŞ 08.03.2018 05:50 GÜNCELLEME 08.03.2018 05:51
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

 Türkiye'de çalışma hayatındaki kadın sayısı her geçen gün artıyor. Kadınların çalışma hayatında yer alması, annelik gibi nedenlerle ayrılmaması için devlet hem önemli imkanlar sunuyor hem de maddi destek sağlıyor. İşte kadınlara sağlanan desteklerden bazıları:
 -Doğum yapan her anneye ilk çocuk için 300, ikinci için 400 ve üçüncü için ise 600 lira ödeniyor.
- Doğum yapan anneye her yıl artan miktarda süt parası ödeniyor. Bu yıl için rakam 149 lira.
-Anneye doğum izninde iş göremezlik ödeneği veriliyor. Bu yıl en düşük ödenek 5 bin 51 lira.
 -Analık izninin bitiminden itibaren işçi ve memurlara ilk doğumda 60, ikinci doğumda 120, sonraki doğumlarda 180 gün süreyle yarım gün çalışma hakkı veriliyor.Çalışılmayan süre için devlet ödeme yapıyor.
- Anneler tüm izinlerini kullandıktan sonra isterse çocuk ilköğretim çağına gelene kadar kısmi çalışma yapabiliyor. Bu sürede çalışılan sürenin ücreti ödeniyor.

İSTİHDAMA KREŞ KATKISI

 Hükümet, kadına yönelik şiddetin önlenmesi ve toplumsal cinsiyet eşitliğinin geliştirilmesi için önemli adımlar atacak. Bu kapsamda Milli Eğitim Bakanlığı müfredatına toplumsal cinsiyet eşitliği, insan hakları, kadın-erkek eşitliği ve şiddetin önlenmesine yönelik dersler eklenecek. Kadınların çalışma hayatına daha fazla katılabilmeleri için bakım hizmetleri kurumlar içerisinde yapılacak. Kreş, hasta, engelli ve yaşlı bakım hizmetlerinin profesyonelce sunulacağı merkezler yaygınlaştırılacak.
Etiketler: çalışan anne , Milli Eğitim Bakanlığı , kreş
.

KAYNAK: TAKVİM
YORUMLAR 1
  • Yasin 6 yıl önce Şikayet Et
    Avrupalaşma devam ediyor kadınlarımızı evden çıkardığımız zaman zombi gibi bir nesil meydana gelecek. Anne va babasının sevgisinden mahrum bir çocuk. Allah sonumuzu hayır eylesin ne denir ki?
    Cevapla