İstanbul'a 70 km'lik metro geliyor

İBB, İstanbul’da 70 kilometrelik yeni metro hattı için düğmeye bastı. İstanbul genelini kapsayan 70 kilometrelik yeni hat 26 Mart’ta yapılacak olan ihale ile start alacak. Hattın güzergahının ne olacağının ise önümüzdeki aylarda açıklanması bekleniyor.

İstanbul'a 70 km'lik metro geliyor
İstanbul'a 70 km'lik metro geliyor
GİRİŞ 09.03.2018 11:17 GÜNCELLEME 09.03.2018 11:17
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı (İBB), İstanbul’da 70 kilometrelik yeni bir hat için düğmeye bastı.

PAZARTESİ İHALEYE ÇIKIYOR

 

 

İBB Ulaşım Planlama Müdürlüğü, İstanbul Geneli 70 kilometrelik raylı sistem hattının danışmanlık hizmeti işini 26 Mart 2018 Pazartesi günü saat 11:00’da ihaleye çıkacak. Danışmanlık hizmeti işinin işe başlama tarihinden itibaren 500 günde tamamlanması planlanıyor.

İPTAL ETMİŞTİ

Habertürk'te yer alan habere göre; İBB, 2017 yılı içinde ihaleleri yapılan Kaynarca-Pendik-Tuzla, Ümraniye-Ataşehir-Göztepe, Çekmeköy-Sancaktepe-Sultanbeyli, Kirazlı-Halkalı, Başakşehir-Kayaşehir ve Mahmutbey-Bahçeşehir metro hatlarının ihalelerini Ocak ayının başında iptal ettiğini duyurmuştu.

70 KM'LİK YENİ HAT

Bunun ardından 60 kilometrelik yeni hattı Ocak’ta ihaleye çıkaran İBB, buna 70 kilometrelik yeni hattı daha ekledi. 26 Mart’ta yapılacak olan ihale ile start alacak olan 70 kilometrelik hattın güzergahının ne olacağının ise önümüzdeki aylarda açıklanması bekleniyor.

YORUMLAR 4
  • işçi. 6 yıl önce Şikayet Et
    eğer silivri istanbula bağlıysa bizi merkeze ulaştırın,yok değilse tekirdağa bağlayın,saatlerce yollarda sürünmekten bıktık artık.
    Cevapla
  • xxx 6 yıl önce Şikayet Et
    köstebek gibi İstanbulun altını kazdılar arkadaş, 3 katlı 5 katlı grand İstanbul tünelleri, yalnız bir şey söyleyim mi bana öyle geliyor ki İstanbul Türkiye'nin tüm sermayesini farkettirmeden yiyor bitiriyor, ortaya çıkan sonuçlar da çok sağlıklı değil, acaba gelişmekte olan ülkelerin tamamında 1 tane İstanbul var mıdır ve bu türden metropoller diğer illerin gelişmesini kısıtlamakta mıdır?mesela İstanbula kurulan şehir atık sistemi 15 tane ile kurulacak olsa ülke daha çok gelişir mi, mesela İstanbul dibine kurulan büyük enerji santralleri diğer illere kurulacak olsa kalkınma ülke geneline yayılır mı? 1 er milyonluk kentleşme beraberinde topyekun kalkınmayı getirir mi?
    Cevapla
  • Ekremm 6 yıl önce Şikayet Et
    Ne yani istanbukun çöpünü başka yere taşıyıp sonra enerjiyemi çevirecekler akıllı olmak lazım istanbulun çöpü en kısa mesafede işlenip enerjiye çevriliyor sonra istanbuldan toplanan vergi hangi ilde toplaniyorda böyle konuşabiliyorsun
    Cevapla
  • Osmanlı_Torunu 6 yıl önce Şikayet Et
    boş boş yazmışsın, bide millet begenmiş yahu işe yaramayan enerjiyi daha taşamı göndercekler, Hakkari de Ordu da metro yapıldı da milyonlarca kişi binemediğinden mi şikayet edecekti. az akıllı olun Allah aşkına istanbul metrosu belkide metropol şehirler içindeki en kısa metro güzergahına sahiptir. Fransa, İngiltere, Rusya, Almanya vb ülke Metro güzergahlarına bak ondan sonra konuş. İstanbul dan başka vergi veren 3-5 tane il var senin yazdıklarına bak. daha çok laf söylerimde neyse
    Cevapla