Nüfus Müdürlüklerine 5 bin personel alımı ne zaman?

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüklerine en az 5 bin personel alımı yapılacak. Konu ile alakalı açıklama yapan e-Nüfus Sendikası Genel Başkan Ali Kart, Türkiye genelinde 9 bin 700 personelin çalıştığını, bu sayısının yetersiz olduğunu ve en az 5 bin personel alımı daha yapılacağını belirtti.

Nüfus Müdürlüklerine 5 bin personel alımı ne zaman?
Nüfus Müdürlüklerine 5 bin personel alımı ne zaman?
GİRİŞ 19.04.2018 12:33 GÜNCELLEME 19.04.2018 12:34
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

E-Nüfus Sendikası Genel Başkanı Ali Kart, bugüne kadar yaklaşık 20 milyon yeni çipli kimlik kartını vatandaşlara veren nüfus çalışanlarının yetersiz olduğunu ve ileriki dönemlerde tıkanma yaşayacakları için en az 5 bin personel alımı yapılacağını belirtti. 2 Nisan 2018’de pasaport ve ehliyet işlemlerinin nüfus müdürlüklerine devredileceğini ifade eden Başkan Kart, "Sendika olarak aylar öncesinden nüfus müdürlüklerinin personel ve fiziki altyapı eksikliklerine dikkat çekmemize rağmen, henüz eksikler tamamlanmadan devir işlemi gerçekleşiyor.

5 BİN PERSONEL ALIMI NE ZAMAN?

Kart, çipli kimliklerin rutin yoğunluklarına ek olduğu için 5 bin personele ihtiyaç olduğunu vurguladı. ''Kamuoyunun bildiği üzere normal iş ve işlemlerimizin yanında, çipli kimliğe geçilmesiyle nüfus müdürlüklerimizde yoğunluk devam etmektedir. Bunun yanına şimdi de pasaport ve ehliyet işlemleri ekleniyor, ilk bakışta vatandaşa tek elden işlem yapma kolaylığı gibi görülse de saatlerce sıra beklenerek yapılacak işlemden olumlu bir geri bildirim alınamayacağı aşikârdır. Vatandaşın mutlu olması bir yana, şikayetler de artacaktır. Emniyet müdürlüklerinde görev yapan 5 bin personelin sahada görevlendirmesi amacıyla düşünülen bu devir işleminin, personel ataması yapmadan nüfus müdürlüklerine devredilmesi, yoğunluğumuzu hat safhaya çıkaracaktır" ifadelerine yer verdi.

'YÜKÜN AĞIRLIĞI TAŞIYAMAYACAĞIMIZ BOYUTA GELMİŞTİR'

Konuyla alakalı açıklama yapan e-Nüfus Sendikası Genel Başkanı Ali Kart, nüfus müdürlüklerinde çalışan personelin işleri yetiştirebilmeleri için en az 5 bin nüfus personeline daha ihtiyaçlarının olduğunu belirtti. Açıklamasında; "Bizler, yaşanabilecek problemler öncesi testi kırılmadan uyarı görevimizi yapmak istiyoruz. Nüfus personellerimiz verilen her görevi özveri ile yerine getirmektedir. Ancak geldiğimiz noktada üzerimizdeki yükün ağırlığı taşıyamayacağımız boyuta gelmiştir. Nüfus personeli eksikliğinin en az 5 bin yeni personel atanması, bazı ilçe nüfus müdürlüklerimizin konumu nedeniyle güvenlik sorunlarının giderilmesini ve işlem yapacağımız cihazların daha kaliteli haline getirilmesini bekliyoruz. Bu eksiklerin giderilemediği durumda, ehliyet ve pasaport işlemlerinin nüfus müdürlüklerine devrinin ertelenip, öncelikle bir pilot bölgede uygulamaya konularak daha sağlıklı bir geçiş sürecinin işletilmesini bekliyoruz" dedi. Alımların ne zaman olacağı hakkında bir bilgi paylaşılmadı. Fakat konuyla alakalı bir bilgi geldiğinde sizlerle paylaşacağız.

YORUMLAR 3
  • büşra 5 yıl önce Şikayet Et
    ekpssye girdim.lise mezunuyum nasıl baş vurabilirim.
    Cevapla
  • Elvan 6 yıl önce Şikayet Et
    Nasıl başvuru yapacağız
    Cevapla
  • Nebihe 6 yıl önce Şikayet Et
    Ne zaman alımlar ve sartlar neye göre olucak
    Cevapla