Emniyet Genel Müdürlüğü personel alımı! EGM başvuru şartları neler? KPSS...

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM), KPSS puanı ile sözleşmeli personel alımı yapacağını duyurdu. Devlet Personel Başkanlığı tarafından yayımlanan ilanın başvuru şartları ve hangi pozisyonlara alım yapacağı haberimizde yer alıyor. İşte detaylar...

Emniyet Genel Müdürlüğü personel alımı! EGM başvuru şartları neler? KPSS...
Emniyet Genel Müdürlüğü personel alımı! EGM başvuru şartları neler? KPSS...
GİRİŞ 04.04.2018 11:23 GÜNCELLEME 04.04.2018 11:24

Devlet Personel Başkanlığı’nın yayımlamış olduğu ilana göre, İçişleri Bakanlığı bünyesinde yer alan Emniyet genel Müdürlüğü, Emniyet Hizmetleri sınıfı dışındaki pozisyonlar için sözleşmeli ve kadrolu personel alımı yapacak. 2018 yılı 1. dönem kapsamında Meteoroloji Mühendisi alımı yapacak. Başvuru yapacak adayların Kamu Personeli Seçme Sınavından P3 puan türünden en az 70 puan almış olmaları gerekiyor. Peki detaylar nelerdir?

BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yapılacak olan alımlara başvuru yapacak adayların;

- 657 Sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşımak,

- Sağlık yönetmeliğinde belirtilen sağlık şartlarını taşımak,

-Yapılacak güvenlik soruşturmasında ve arşiv araştırmasında olumlu sonuç alabilmek, Esnek Çalışma saatlerine uyumlu olmak,

- Analitik düşünme yeteneğine sahip olmak,

- Fakültelerin dört yıllık eğitim veren Meteoroloji Mühendisliği bölümü mezunu olmak,  2016 veya 2017 yıllarında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından Lisans seviyesinde KPSSP3 puan türünden en az 70 puan almış olmak şartlarını taşımaları gerekmektedir.

+ Söz konusu şartları taşıyan adaylar daha sonrasında Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından Uygulamalı veya sözlü olarak sınava tabii tutulacaklardır. Bu sınavda da başarılı olanlar Emniyet Genel Müdürlüğü Ankara Havacılık Dairesi Başkanlığında Meteoroloji Mühendisi olarak göreve başlayacaklar.

BAŞVURULAR NE ZAMAN?

Emniyet Genel Müdürlüğü’nün personel alımına başvuru yapacak adaylar için, başvurular 09 Nisan 2018 tarihi ile başlayacak ve 13 Nisan 2018 tarihi ile sona erecektir.

 Söz konusu ilana başvuru yapmak için;

- Kimlik belgesi,

- Son altı ay içerisinde çekilmiş 2 adet vesikalık fotoğraf,

- İstenilen eğitim durumuna ait diploma/mezuniyet belgesinin aslı ve fotokopisi ya da noter tasdikli sureti (diploma/mezuniyet belgesinin aslının ibraz edilmesi durumunda, fotokopisi onaylandıktan sonra iade edilecektir. Diploma ve mezuniyet belgesi haricindeki belgeler kabul edilmeyecektir.)

- KPSS Sonuç belgesinin aslı ya da internet çıktısının örneği ile birlikte bulundukları illerin İl Emniyet Müdürlüğü Personel Şube Müdürlüğüne bizzat başvuracaklardır.

İlanın Tam Metnini İncelemek İçin Tıklayın...