GMH'nin motoru yüzde 60 yerli olacak

TAI (Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş.) ana yükleniciliğinde geliştirilecek olan Genel Maksat Helikopter Projesi kapsamında, bu yıl içinde TEI tarafından üretilecek olan ilk 4 adet T700-GE-701D motorunun %60'ı yerli olacak.

GMH'nin motoru yüzde 60 yerli olacak
GMH'nin motoru yüzde 60 yerli olacak
GİRİŞ 26.03.2018 11:41 GÜNCELLEME 26.03.2018 11:43
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

TAI (Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş.) ana yükleniciliğinde ve Sikorsky, Aselsan, TEI, Alp Havacılık firmalarının alt yükleniciliğinde, Sikorsky Aircraft firmasının S70i Helikopteri’nden yola çıkılarak geliştirilecek olan 109 adet T70 Genel Maksat Helikopteri, önümüzdeki 10 yıl süresince Türkiye’de lisans altında üretim modeliyle, 6 farklı kullanıcıya teslim edilecek.

Bu kapsamda TEI Genel Müdürü Mahmut Faruk Akşit yaptığı açıklamada, "Bu yıl içinde, Türk Genel Maksat Helikopter Projesi (Lisans ile Sikorsky T-70 üretimi) kapsamında GE lisansı ile üreteceğimiz ilk 4 adet T700-GE-701D motorunu TAI'ye teslim edeceğiz. Motorun %60'ı yerli olacak." dedi.

T70 Genel Maksat Helikopteri Programı
Proje kapsamında, ana yüklenici TAI, T70 helikopterlerinin kabin, kokpit, kuyruk konisi, yatay ve dikey kuyruk, ana ve kuyruk rotor palleri gibi tüm ana parçaların üretimini, nihai montaj işlemlerini, testlerini ve entegre lojistik desteğini; Aselsan, temel aviyoniklerin geliştirilmesi ve entegrasyonunu ve Sikorsky ile birlikte helikopter kokpiti geliştirilmesini (IMAS); TEI, T700 motorunun üretimini; Alp Havacılık ise iniş takımları, dişli kutusu detay parça üretimi ve dinamik parçalarının üretim ve montajını gerçekleştirecek.
Türk Genel Maksat Helikopteri Programı ile ülkemizin genel maksat helikopter ihtiyacı karşılanmış olacak ve Türk endüstrisi, askeri ve sivil alanlarda yurtiçi ihtiyaçlarının karşılanmasında önemli rol alacak.

 

 

YORUMLAR 6
  • vatandas 6 yıl önce Şikayet Et
    hay masaallah birbiri arkasina geliyor guzel haberler.
    Cevapla
  • Isa 6 yıl önce Şikayet Et
    Insallah, yakin zamanda 100de 60tan 100de 100 yerli olur. Allah yapanlardan razi olsun. Inshallah butun motorlar yakin zamanda 100de yuz yerli ve milli olur. Saygilar.
    Cevapla
  • Aşağılayan 6 yıl önce Şikayet Et
    Sen gibi klavye kahramanları ile mi yerli olacak? Öyle insallah ile olmuyor, çalışman gerek.
    Cevapla
  • aliveli 6 yıl önce Şikayet Et
    100de100 yerli olsa bile lisans altinda yaptiktan sonra ne degisecek?
    Cevapla
  • hayırlı olsun 6 yıl önce Şikayet Et
    Allah utandırmasın.
    Cevapla
  • Ali Mercan 6 yıl önce Şikayet Et
    Yaziklar olsun ne zaman kadar lisans Aca Cinlidemi bunu yapar biz bu kadar cahilmiyiz yaziklar olsun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle