Krediler için yeni düzenleme! Yükseltildi

Bankaların kredi sınıflandırması değişikliklerinde gerekçeli belgelendirme şartı alt sınırı 1 milyon liraya çıktı.

Krediler için yeni düzenleme! Yükseltildi
Krediler için yeni düzenleme! Yükseltildi
GİRİŞ 27.03.2018 10:25 GÜNCELLEME 27.03.2018 10:28
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) kredilerin sınıflandırılması ve bunlar için ayrılacak karşılıklara ilişkin usul ve esaslar hakkında yönetmelikte değişikliklere gitti.
 
Bankaların müşterilerine verdiği kredilerin sınıfını değiştirmeye karar vermeleri halinde değerlendirme sonuçlarında  denetime hazır olarak gerekçeli belgelendirme alt sınırı beş yüz bin liradan bir milyon liraya yükseltildi.
 
Buna göre bankaların, azami üç aylık bilanço dönemleri itibarıyla olmak üzere veya bu süreye bağlı kalmaksızın makroekonomik şartlarda veya borçlunun faaliyet gösterdiği sektörlerde veya bunlardan bağımsız olarak borçluya ilişkin koşullarda bankaya olan yükümlülüklerinin yerine getirilmesinde risk doğuran herhangi bir gelişme ortaya çıktığında, kredi verilmesi aşamasında yaptıkları kredi ve risk analizinden bağımsız şekilde kredilerinin yeniden sınıflandırılıp sınıflandırılmayacağını değerlendirirken bir milyon liraya kadar olan kredilerde gerekçeli belgelendirme tutmasına gerek olmayacak.
 
Öte yandan tutar olarak en büyük ilk iki yüz krediye ilişkin yapacakları değerlendirme sonuçlarında gerekçeli belgelendirme şartı devam edecek.
 
Bir borçludan olan 100 Türk Lirası ve altındaki her bir alacak tutarının donuk olarak sınıflandırılması da bankaların ihtiyarına bırakıldı.
 
Bankalar, standart nitelikli kredileri daha sonradan yakın izleme grubuna, tahsil imkanı sınırlı gruba, tahsili şüpheli gruba ya da zarar niteliğindeki gruba alabiliyor. 

KAYNAK: BUSİNESSHT
YORUMLAR 1
  • SERKAN 6 yıl önce Şikayet Et
    ben kredi cekemiyorum çokta ihtiyacım var napmam gerekiyor sayın banka müdürlerine sesleniyorum sayın bakanlarım
    Cevapla