İstanbullulara müjde! 111 KM daha geliyor!

İstanbul’un raylı sistem projelerinden bir çoğu yıl sonuna kadar tamamlanacak. Raylı sisteme 111 km daha eklenecek.

İstanbullulara müjde! 111 KM daha geliyor!
İstanbullulara müjde! 111 KM daha geliyor!
GİRİŞ 10.04.2018 09:43 GÜNCELLEME 10.04.2018 09:57
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

İstanbul'da yoğun çalışmalarla yapımı süren raylı taşımacılık sistemlerinın bir çoğunda sona yaklaşılıyor. Kazı ve ray döşeme işlemleri tamamlanan etapların açılış takvimleri belli oldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından aralık ayında hizmete açılan Üsküdar-Ümraniye metro hattının ikinci etabı da haziran ayında çalışmaya başlayacak. Toplam 7 istasyondan oluşan 9.5 km uzunluğundaki Ümraniye- Yamanevler-Çekmeköy metrosu hizmete girdiğinde Üsküdar-Çekmeköy arası 27 dakikaya inecek. 2011 yılında hizmete giren Marmaray'ın devamı olarak projelendirilen ancak uzun yıllardır tamamlanamayan Gebze-Halkalı tren hattı da bu yıl bitirilecek.

 

 

63 km uzunluğundaki hat sayesinde İstanbul'un bir ucundan diğer ucuna kesintisiz ulaşım sağlanacak. Kabataş'tan Tekstilkent'e kadar erişimi sağlayan metro hattının ikinci etabını oluşturan Mecidiyeköy - Mahmutbey kısmı da aralık ayında tamamlanarak hizmete açılacak. 18 km'lik metro hattı sayesinde, saatte 70 bin kişi kısa sürede ulaşım sağlayabilecek.

Anadolu Yakası'nda yapımı tamamlanmak üzere olan Dudullu- Bostancı metrosunun Bostancı İDO'dan İMES'e kadar olan kısmı da 2018 yılı sonunda açılacak. Toplam dokuz istasyonun yeraldığı 10.2 km uzunluğundaki metro hattının diğer dört durağı da daha sonra hizmete alınacak. Tarihi Yarımada'nın ikinci tramvayı olarak hizmet verecek Eminönü-Alibeyköy tramvayı da yıl sonunda hizmete alınacak. Eminönü'nden başlayarak Haliç kıyısından Eyüp Sultan ve Alibeyköy'e erişecek 10.1 km uzunluğundaki hat 14 istasyondan oluşacak.

TRAFİĞE KARŞI AKILLI BİSİKLET

İstanbul'da İSPARK tarafından hayata geçirilen Akıllı Bisiklet Kiralama Sistemi'nin kullanımı her geçen gün artıyor. Toplu ulaşım merkezleri ve turistik bölgelerde hizmete sunulan ve yoğun ilgi gören akıllı bisiklet kiralama sistemi şehir geneline yaygınlaştırılacak ve 225 yeni istasyon kurulacak. Bisikletlerini kullanabilmek için yanlarında taşımak zorunda kalan bisiklet severler bu sistem sayesinde istedikleri istasyondan bisiklet kiralayabiliyor ve herhangi bir istasyona bırakabiliyor. Özellikle metro istasyonlarına yakın noktalarda hizmet veren ücretsiz bisiklet parkları yoğun ilgi görüyor

YORUMLAR 7
  • Vatandaş Kemal 5 yıl önce Şikayet Et
    havaray istiyoruz daha ucuz daha kısa sürede biter...dünyada örnekleri var...havarayı da kullansak milli ve yerlisinden deymeyin keyfimize mis mis
    Cevapla
  • erol 5 yıl önce Şikayet Et
    yorum yapanlar bide yapilanlari takdir edebilseler ne yaparsan yap olmayani ister insanoglu
    Cevapla
  • karagümrüklü 5 yıl önce Şikayet Et
    beylikdüzü tarafınada bir baksanız süper olacak metrobüs var ama çok yoğun kaldırmıyor bir an önce metro gelmesi lazım
    Cevapla
  • Adelet 5 yıl önce Şikayet Et
    Varsa yoksa Istanbul sanki diger sehirler uvey evlat tamam yapin cok guzel takdir edilmesi lazim ama hepde Istanbul olmaz ki!!!
    Cevapla
  • yücel 5 yıl önce Şikayet Et
    Kardeş İstanbul Belediyesi İstanbula hizmet yapmayacak da sinopa mı hizmet yapacak. Her ilin belediyesi başkanını da halk seçiyor. Para nüfusa göre dağıtılıyor hatta bazı iller geri kalmış diye kabul edilip daha çok para alıyor. İstanbul Türkiye nüfusunun beşte birine sahip ayrıca devletin vergisinin yarısı sadece bu şehirden geliyor. buraya yatırım olmayacak da nereye olacak. ki diğer şehirlerde nice yatırım almış.
    Cevapla
  • şahin 5 yıl önce Şikayet Et
    esenyurt bölgesinede bir zahmet ugrarsanız sabah akşam trafik ten bıktık trafiğin oldugu en yoğun bölgelerden birisi nedense gelen giden bişeler yok daha ne zaman gelecek acıkcası merak ediyoruz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle