Haftada bir gün tatile Bakan'dan yeşil ışık

Perakendecilerin haftada bir gün tatil talebini değerlendiren Bakan Tüfenkci, bu konuda ortak görüş sağlanırsa düzenlemeye ihtiyaç dahi kalmayabileceğini söyledi.

Haftada bir gün tatile Bakan'dan yeşil ışık
Haftada bir gün tatile Bakan'dan yeşil ışık
GİRİŞ 12.04.2018 09:18 GÜNCELLEME 12.04.2018 09:18
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Yerel Zincirler Buluşuyor Konferansı ve Fuarı etkinliğine katılarak perakende sektörüne ilişkin değerlendirmeler yaptı.

Son yıllarda Türkiye perakende sektöründe önemli bir ilerleme, değişim ve dönüşüm yaşandığını ifade eden Tüfenkci, “Türkiye ekonomisinde perakende ve toptan ticaret yaklaşık 90 milyar dolarlık bir katma değer üretimi gerçekleştirmektedir. Bu rakam, 126 ülkenin gayri safi yurt içi hasılasından daha büyük bir ekonomik değeri ifade etmektedir.” bilgilerini verdi.

 

Türkiye perakende sektörünün tüketim harcamalarında Avrupa’da ilk 10, gıda harcamalarında ise ilk 5 ülke arasında yer aldığını anlatan Tüfenkci, şunları kaydetti:

“Ülkemizde yaklaşık 2 milyon kişi bu sektörde çalışmaktadır. Yani çalışan nüfusun yaklaşık yüzde 15’i perakende sektöründe istihdam edilmektedir.

Türkiye Perakendeciler Federasyonu (TPF) Başkanı Mustafa Altunbilek’in sektör mensubu işletmeler için haftada bir gün tatil talebinin konseyde tartışılacağını belirten Tüfenkci, “Perakendeciler Konseyi haftada bir gün tatille ilgili böyle bir karar alırsa bununla ilgili adımları atabiliriz. Eğer sizler bir araya gelebilirseniz hiçbir yasal düzenlemeye ihtiyaç kalmadan kararla bunu deklare edebilirsiniz. Çünkü sektör sadece bir kesimden oluşmuyor, geniş kesimleri etkileyecek bir düzenlemeden bahsediyoruz. Onun için kamuoyunda ve sektör içinde yeterince tartışıldıktan sonra adım atmamız lazım. Sektörün de bunu iyi tartışması lazım. Aksi takdirde yaptığımız düzenlemeyi 6 ay sonra tekrar gözden geçirme ihtiyacı duyabiliriz.” diye konuştu.

71 BİN ÇALIŞAN VAR

Türkiye Perakendeciler Federasyonu (TPF) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Altunbilek, 71 bin market çalışanının aileleri ile vakit geçirebilmesi, dinlenmesi, sosyalleşmesi ve verimliliğinin artması için marketlerin haftada bir gün kapanmasını talep ettiklerini açıklamıştı.

YORUMLAR 7
  • ibrahim 6 yıl önce Şikayet Et
    Bence eczane gibi nöbetçi perakendecilerde olsun.
    Cevapla
  • Aziz ALTINTAŞ 6 yıl önce Şikayet Et
    her semtte bulunan marketlerin yarısı bir hafta yarısıda öbür hafta olarak tatil yapmaları mantıklıdır
    Cevapla
  • erdi 6 yıl önce Şikayet Et
    rekabet olduğundan perekende söktörü izin konusunda sorun yaşamakta düzenlemeyle haftanın 1 günü tüm perekende ve toptancıların kapatmasında fayda var bu sağlanırsa iş veren ve çalışanlar için bir sorun da ortadan kalkar ve azda olsa huzur sağlanır
    Cevapla
  • HalitBinVelit 6 yıl önce Şikayet Et
    Bunun çözümü Cumartesi Pazar Vardiyalı Tatil yapsınlar!, yoksa kendi işleride aksar ,insanlar hafta arası çalıştığı için satamaz ,iş yapamaz hale gelirler . bu yüzden Haftanın 7 günü alişveriş yerleri kapanmasın.Çünkü Halk alışverişini,gezmesini filan hafta sonları yapıyor?.
    Cevapla
  • veli 6 yıl önce Şikayet Et
    bence mantıklı pazar günü bütün avm ler kapansın millet ailesi ile vakit geçirsin
    Cevapla
  • pusula 6 yıl önce Şikayet Et
    zorlamı sokuyolar milleti avm lere? ayrıca o avm ler yapılırken sorguladımı neredeydi millet?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle