Yeni yasa geliyor! Vatandaşa tazminat ödeyecekler

Güvensiz ürünlerin önünü geçmek için bir dizi yeni düzenlemeler geliyor.

Yeni yasa geliyor! Vatandaşa tazminat ödeyecekler
Yeni yasa geliyor! Vatandaşa tazminat ödeyecekler
GİRİŞ 13.04.2018 07:20 GÜNCELLEME 13.04.2018 09:31
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Ürün Güvenliği ve Teknik Düzenlemeler Kanunu Tasarısı; Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu'nda kabul edildi. 

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, ürün güvenliğine ilişkin yapılan denetimler sonucunda alınan önlemler ve yaptırımların yeterince caydırıcı olmamasının, bir sorun olarak hep karşılarına çıktığını aktardı.

 

 

Tasarının yasalaşmasıyla, güvensiz ürünler tüketicilere satılmış olsa dahi, geri çağırma mekanizmasıyla toplatılmasının yasal zorunluluk haline getirileceğini söyleyen Zeybekci, tasarıyla getirilen önemli değişiklikleri şöyle anlattı: "Tasarıyla, güvensiz ürünün sebep olduğu ölüm ve yaralanmalar ile yol açtığı zararlardan imalatçı veya ithalatçı, zarar görene karşı tazminatla sorumlu olacaktır.".

YORUMLAR 11
  • obuşu 6 yıl önce Şikayet Et
    şekerli ürünlerde bas nbş'yi, beyaz ette bas antibioytiği, kırmızı ette bas antibiyotik kimyasal ürik asidleri gitsin. Türkiye zehirli kimyasllar cenneti. kota yok, kontrol yok. halkımızda bilinç yok. tarim bakanlığı hile yapan firmaları ifşa ediyor, ertesi gün bakıyorsun urfa,adana yapan kokmuş etleri halka yediren restoranın önünde kuyruk azalmıyor. bu nasıl iştir ey ahalî.
    Cevapla
  • osmana 6 yıl önce Şikayet Et
    he yav he.. bu ülkede bir cana kıymanın bedeli 6 yıl yat -çık ne tanzimatı ne fermanı
    Cevapla
  • HalitBinVelit 6 yıl önce Şikayet Et
    Bu yasa derhal uygulansın! kağıtda kalmasın?....Gıda ürünlerindede çok ağır cezalar ile karşı karşıya kalırlarsa Hormonlu,gdo,su bozuk,Şeker ve Buğday gibi genetiği ile oynanmış ürünleri piyasaya çıkaramazlar! İnsanlar bozuk ve kimyasallar ile dolu ürünler yüzünden hep hasta... Hastaneler mekanları olmuş!
    Cevapla
  • Kaan 6 yıl önce Şikayet Et
    Ölüm ve yaralanma olmadan tazminat açma hakkı olması gerekir.ulkemizde birileri ölmeden bir şey değişmiyor
    Cevapla
  • adil 6 yıl önce Şikayet Et
    %300 kar et sonra 200 tl idari ceza öde 9 kez uyarı al ee mühürlenmiş kapıya cenazemiz var yaz adamdan tazminat istesen ne olacak 3 sene sonra 1000 tazminat al oda avukata ver
    Cevapla
  • mtdgn 6 yıl önce Şikayet Et
    adamın 20 tane gasptan dosyası var hala dışarıda neymiş güvensiz gıda üreten şirket ceza alacakmış. yav he he.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle