Erdoğan tarihi açıkladı, dolar düşüşe geçti

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın erken seçimin 24 Haziran'da yapılacağını açıklamasının ardından piyasalar hareketlendi. Erken seçim belirsizliğinin ortadan kalkmasının ardından dolar ve euro düşüşe geçerken borsa ise yükselişe geçerek yüzde 1,57 artışla 110 bin seviyesini aştı.

GİRİŞ 18.04.2018 16:10 GÜNCELLEME 18.04.2018 18:32
Bu Habere 30 Yorum Yapılmış

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, dünkü grup toplantısında 3 Kasım 2019'da yapılacak genel seçimler için erken seçim çağrısı yapmış ve erken seçim tarihi için 26 Ağustos tarihini önermişti.

Bahçeli'nin erken seçim açıklamasının ardından Türkiye'nin gündemi bir anda değişti. Bugün de Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP lideri Bahçeli Beştepe'de bir araya geldi. İki liderin görüşmesi 30 dakika sürdü.

 

DOLAR VE EURO DÜŞÜŞE GEÇTİ

Dün MHP lideri Devlet Bahçeli'nin gündeme getirdiği erken seçim çağrısı ile dolar 4,12 seviyelerine kadar tırmandı. Dünden beri yaşanan seçim belirsizliğinden dolayı yeni günde de 4,10 seviyelerinde dolaşan dolar bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklaması ile düşüşe geçerek 4,01 seviyelerine kadar geriledi. 5.07 TL seviyelerindeki euro ise 5.00 TL'ye geriledi.

BORSA YÜKSELİŞE GEÇTİ

Erken seçim kararının ardından BIST 100 endeksi hızla yükselişe geçerek artı bölgeye geçti. Endeks şu sıralar günlük bazda yüzde 1,57 artışla 110 bin seviyesini aşmış durumda.

ERKEN SEÇİM 24 HAZİRAN'DA

Görüşmenin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan saat: 15:30'da bir açıklama yaparak erken seçimin 24 Haziran'da yapılacağını belirtti.

ARADAKİ FARK KAPANDI

Analistler, erken seçim olup olmayacağı ve hangi tarihte yapılacağına ilişkin belirsizliğin ortadan kalkması ile dün küresel piyasalardan negatif ayrışan yurt içi piyasaların aradaki farkı kapattığını belirtti.

YORUMLAR 30
  • erbat 6 yıl önce Şikayet Et
    herkez mazot dussun diyor elbetde pahali ama devletin vergi aldigi yerlerden kimse vergi odemiyor sarrafdan altin aliyon dugun iicin. gelir vergisi levhasina 4 aileye satdigi kadar gelir yazmis doktorlar oylesine. ev aliyon mutait 100 liralik evi vergi vermemek icin 10 liradan gosteriyor geliri az olanlar haric herkez vergi kaciriyor olanda garibana oluyor
    Cevapla
  • ramco 6 yıl önce Şikayet Et
    ekonomimiz buyuyor
    Cevapla
  • vatan 6 yıl önce Şikayet Et
    7 düvel memleketi yok etme hesabı yapıyor bizim dar kafalar benzin fiyatı diyor düşmana ne gerek böyleleri varken
    Cevapla
  • ANALİST 6 yıl önce Şikayet Et
    ağzına sağlık erkan kardeş. milletin zamları konuşması sanki düşmanlık ne var bunda zamları da mı dile getirip konuşmayacağız. dar kafalı olan aslında bunları görüp okuyamayandır.
    Cevapla
  • Erkan 6 yıl önce Şikayet Et
    Vatan kardeş. Et fiyatlari tavan yapti. Benzim fiyatlari tavan yapti. Hani cerez parasi derler ya o bile iki kati oldu onuda koklamalik alabiliyoruz. Ekonomi iyi gidiyor diyorlarya biz her gun fakirlesiyoruz. Sen cok zengin olabilirsin. Biz o kadar zengin degiliz. O yuzden ailece ekonomi yapmak zorunda kaliyoruz. Dogal olarak indirim haberleri bekliyoruz. Bu haberleri beklemek sana gore dar kafaliliksa varsin oyle olsun.
    Cevapla
  • vatandaş51 6 yıl önce Şikayet Et
    yarın 3.80 e kadar düşecek...
    Cevapla
  • CHP 6 yıl önce Şikayet Et
    inşallah dolar da düşer benzin de 4 liralara geri iner.
    Cevapla
  • Mizah 6 yıl önce Şikayet Et
    2019'a kadar ortalığı karıştırma planları çöpe gitti. Memlekete millet hayırlı olsun.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle