Emekliye hem ikramiye hem zam!

Emekliler bu yazı rahat geçirecek. Haziran'da bin lira ikramiye ödenecek, Temmuz'da maaşlar zamlanacak, Ağustos'ta da yine bin lira ikramiye olacak.

Emekliye hem ikramiye hem zam!
Emekliye hem ikramiye hem zam!
GİRİŞ 05.05.2018 08:55 GÜNCELLEME 05.05.2018 13:23
Bu Habere 49 Yorum Yapılmış

SSK, Bağ-Kur ve memur emeklileri, dini bayram ikramiyesi ile her yıl Ramazan ve Kurban Bayramları öncesinde biner lira ödeme alacak. Tasarının hızla yasalaşmasıyla, emekliler ilk ilkramiyelerine Haziran'da kavuşacak.

Ramazan Bayramı öncesinde ödemeler yapılacak. Ödemenin ay başında yapılması düşününülüyor. Arife günü 14 Haziran'a denk geliyor. Bu tarihe kadar ikramiye emeklilerin cebine girecek.

 

ÇİFTE ARTIŞ OLACAK

Temmuz'da da tüm emeklilere zam var. SSK, Bağ-Kur emeklilerinin maaşına ilk 6 aylık Tüketici Fiyat Endeksi oranında artış, memur emeklilerine de yüzde 3.5 zam + enflasyon farkı yansıtılacak. Ayrıca maaşlarla birlikte ek ödemeler de artacak.

Her ay maaşın yüzde 4'ü-5'i oranında ödenen ek ödeme, yeni aylık üzerinden hesaplanacağından yükselecek. Ağustos ayında da Kurban Bayramı kutlanacak. Bu bayram öncesinde de emeklilere bin lira ikramiye ödenecek.

Kurban Bayramı arife günü 20 Ağustos Pazartesi gününe denk geliyor. Ayın 18-19'u da hafta sonu tatili.

Bu nedenle Ağustos'taki bayram ikramiyesinin de 17 Ağustos günü akşamına kadar verilmesi bekleniyor. İkramiyelerin kesin ödenme tarihleri Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından yapılacak açıklamayla duyurulacak.

​KOMİSYONDAN GEÇTİ

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu, 'vergi ve prim borçlarının yapılandırılması, emeklilere Ramazan ve Kurban bayramları öncesi ikramiye ödenmesi, imar barışı, yaşlılık aylığının 500 liraya çıkarılması, genç girişimcilere Bağ-Kur desteği, üniversitelerden kaydı silinenlere af' gibi düzenlemeleri de içeren kanun tasarısını kabul etti.

Tasarının önümüzdeki hafta TBMM Genel Kurulu'na gelerek yasalaşması bekleniyor.

KAZANÇLI YAZ

Haziran: Bin TL ikramiye
Temmuz: Maaş zammı
Ağustos: Bin TL ikramiye

YORUMLAR 49
  • sefa 5 yıl önce Şikayet Et
    çok güzel bir uygulama benim gibi evsiz olanlar için büyük fırsat
    Cevapla
  • Faruk hazer 5 yıl önce Şikayet Et
    Eşim On yıl hiç bir sigorta başlangıcı dahi olmadan çalıştırıldı Geriye dönük beş yıl önce mahkemeye vermemiz gerekiyormuş emekli olamıyor bu konuda kolaylaştırıcı bir yasa yokmu..Eşim şimdi 54 yaşında.....
    Cevapla
  • Hatice 5 yıl önce Şikayet Et
    Emekliyim.babamın anneme kalan emekli maaşını alamıyorum bu haksızlığın giderilmesi'ni istiyorum.Aynı kurum dan emekli olan eşler alabiliyor ama ven alamıyorum .
    Cevapla
  • ali 5 yıl önce Şikayet Et
    neden az alana çok verilse mesela 935 lira alan emeklinin maaşı asgari üçrete denklense daha iyi değil mi
    Cevapla
  • yiğido 5 yıl önce Şikayet Et
    yaşa reis oylar sana. halkın köylünün esnafın dulun yetimin garibanın arkası oldun. Allah seni bu seçimde muzaffer eylesin. Allah'ın dostlarının duası senin senin safında yer alan askerin polisin devletine hizmet edenlerin üstüne olsun.
    Cevapla
  • Celal 5 yıl önce Şikayet Et
    Buzamana kadar nerdeyse sıkışıncamı emekliye bakacak
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle