Çanakkale köprüsünün açılacağı tarih belli oldu!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan, "Adı, ayak açıklığı, kule yüksekliği farklı simgeleri temsil eden 1915 Çanakkale Köprüsü, 18 Mart 2022'de hizmete açılacak." dedi.

Çanakkale köprüsünün açılacağı tarih belli oldu!
Çanakkale köprüsünün açılacağı tarih belli oldu!
GİRİŞ 06.05.2018 11:28 GÜNCELLEME 06.05.2018 11:32
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, AA muhabirine 1915 Çanakkale Köprüsü'ne ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Bakan Arslan, köprünün kuleleri arasındaki ayak açıklığının özellikle 2023 metre olarak belirlendiğini, bunun da Cumhuriyet'in 100. yıl dönümünü sembolize ettiğini aktardı.

 

 

Köprünün bir diğer simgesini ise kule yüksekliklerinin 318 metre olmasının oluşturduğunu anlatan Arslan, şunları kaydetti:

"Üçüncü ayın 18'i, bu da bir simge. Bu simgeyi pekiştirmek adına geçen sene 18 Mart'ta köprünün temelini attık. Bu sene 18 Mart'ta köprünün kule ayaklarının oturtulacağı kazıkları çakmaya başladık. Hem de kule ayaklarının oturacağı keson beton blokların inşaatını, sayın Cumhurbaşkanımızın katıldığı törenle fiilen başlattık."

Arslan, köprünün gelecek yıldan itibaren fiilen kurulmaya başlanacağına işaret ederek, "Köprünün yapım sözleşmesinde bitiş tarihi 2023 görülüyor ise de yaklaşık 1,5 yıl önce bitireceğiz. Adı, ayak açıklığı, kule yüksekliği farklı simgeleri temsil eden 1915 Çanakkale Köprüsü, 18 Mart 2022'de hizmete açılacak." ifadelerini kullandı.

Uluslararası bir koridorun tamamlayıcısı konumunda bulunan 1915 Çanakkale Köprüsü'nden, tüm Türkiye'nin hatta Avrupa'dan gelip, ülkenin batısına giden sürücülerin yararlanacağını vurguladı.

YORUMLAR 10
  • Yakub 5 yıl önce Şikayet Et
    Biz her şeyi hemen istiyoruz fakat bedel ödemek istemiyoruz! Yok böyle bir dünya.
    Cevapla
  • Musa 5 yıl önce Şikayet Et
    Yalnız lütfen şu köprü ayakları klasik bir şey olmasın. Bu konuda mühendisler arasında tasarım yarışması düzenlensin en kullanışlı en özgün en sanatlı muhteşem bir köprü olsun. Lütfen.
    Cevapla
  • cahit57 5 yıl önce Şikayet Et
    Uygun fiyat yapsalar da vatandaş her geçtiğin de dua etse....Gebze de oturuyorum Osman Gazi köprüsü bana bakıyor ben köprüye 30 tl ye arabamla körfezi dolaştığım için....
    Cevapla
  • orhan 5 yıl önce Şikayet Et
    bu aynı zamanda çabakkalenin geçilmezliğine vurulan TÜRK mührüdür...
    Cevapla
  • Vatandaş 5 yıl önce Şikayet Et
    Dardanel boğazına köprü yakışır
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle