Bağ-Kur’luya emeklilik kredisi geliyor!

Hükümet, ekonomi paketiyle binlerce Bağ-Kur sigortalısına primlerini canlandırma fırsatıyla birlikte kredi desteği de verecek. Prim borçlarını rahatça yatırabilmeleri için bankalarla kredi anlaşması yapılması planlanıyor.

Bağ-Kur’luya emeklilik kredisi geliyor!
Bağ-Kur’luya emeklilik kredisi geliyor!
GİRİŞ 08.05.2018 09:10 GÜNCELLEME 08.05.2018 09:13
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Bağ-Kur sigortalılarının 31 Mayıs öncesine ait prim borçları ve bunlara ilişkin hizmet süreleri talep etmeleri durumunda dondurulacak. Bu sürelere yönelik prim borçlarının takibi de yapılmayacak. Dondurulan hizmet süreleri istendiği takdirde gerek sigortalılar gerekse hak sahipleri tarafından canlandırılacak.

Daha önce 1 gün dahi borcu olup da sağlık hizmetinden yararlanamayan Bağ-Kur'lular için 60 gün düzenlemesi yapılmıştı. 2 yıl önce de Bağ-Kur'luların hizmet süreleri ve borçlarının dondurulması uygulamasına gidildi.

 

 

Borcu dondurulan sigortalılar 5 puanlık teşvikten ve sağlık yardımlarından yararlanabilecek. Dondurulan hizmet süreleri için talep edildiği tarihte geçerli olan asgari ücret üzerinden yüzde 34.5 primleri ödenerek tekrar canlandırılabilecek.

KAYNAK: SABAH
YORUMLAR 11
  • Ramazan toy 5 yıl önce Şikayet Et
    Yıllarca vergi odedik prim borcu ödemeye para bulamadım geriye dönük borçlanma yapsaniz bizide hatirlamis olursunuz
    Cevapla
  • Songül 5 yıl önce Şikayet Et
    Bolca atmak tutmak kolay bizim yaşadıgımız sıkıntılar ben cocumu kazandıgı okula yazdırana kadar neler cektim okul kapanacak daha taksitleri bitmedi beni yanlış anlamayın kimseden bir talebim yok sadece içimi dökmek istedim
    Cevapla
  • Ali veşi 5 yıl önce Şikayet Et
    Geç
    Cevapla
  • Néysé ßoşvéR 5 yıl önce Şikayet Et
    primler ÇOK düşmesi lazım esnafa ağır geliyor
    Cevapla
  • RuHi 5 yıl önce Şikayet Et
    600 lira neredeyse dükkan kirası ile bir Bağkur ödemesi. 62 yaş emekliliği için hem yüksek bir oran hemde geç bir süre. Umuyorum hükümetimiz bunun için bir kolaylık yapar. 400 tl olmalı. Ha diyorsan ki emeklilik yaşı 51 ya da 55 o zaman tamam 600 ödeyelim
    Cevapla
  • erdoğan 5 yıl önce Şikayet Et
    meslek lisesi staj mağdurum staj mağduriyet lerimin giderilmesini istiyoruz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle