Erdoğan'dan kritik faiz açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İngiltere'de Bloomberg TV'ye konuştu. Erdoğan, "Faizi aşağı çektiğimiz anda bütün maliyet girdileri aşağı düşecektir" dedi.

GİRİŞ 15.05.2018 08:08 GÜNCELLEME 15.05.2018 08:40
Bu Habere 21 Yorum Yapılmış

İngiltere ziyaretine devam eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Bloomberg'e mülakat veren Erdoğan konuşmasında faiz ve enflasyon konusuna vurgu yaparak şunları söyledi:

 

"Faiz tek haneliye geldiği zaman yatırımlarda patlamalar meydana geldi. Sebep netice ilişkisine baktığımız zaman faiz sebep enflasyon neticedir. Faiz ne kadar düşük olursa enflasyon da o kadar düşük olur. Faizi aşağı çektiğimiz anda bütün maliyet girdileri aşağı düşecektir. Tabii ki Merkez Bankası'nın bağımsızlığı söz konusu.TCMB bağımsız diye yürütmenin başının sinyallerini bir kenara koymaz. Cari açığımızın bir numaralı nedeni petrole, doğalgaza bağımlılığımızdır. "

"Yerli ve milli parayla alışveriş yaparak kur baskısından korunuyoruz" diyerek sözlerine devam eden Cumhurbaşkanı, "Milli parayla alışverişin faydalarını gördük" ifadesini kullandı.

"CARİ AÇIĞIN NEDENİ PETROL VE DOĞALGAZ BAĞIMLILIĞI"

Cari açığın bir numaralı nedeninin petrole ve doğalgaza bağımlı olunduğunu dile getiren Erdoğan, "Bizim için stratejik ürünler doğalgaz, petrol ve Rusya'dan alıyoruz. Rusya ile ilişkilerimizi bu noktada kesemeyiz. ABD'nin bize yaptırım değil destek vermesi lazım." dedi

YORUMLAR 21
  • ddd 5 yıl önce Şikayet Et
    Alimler şu soruyu cevaplamalı: diyelimki bir ülkede yüzde 10 enflasyon var. yani benim cebimdeki para şimdi 100 liralık maldan 1 kilo alabiliyor ama yıl sonunda 900 gram alabiliyor. bu durumda yüzde 10 vade farkı almak faiz midir yoksa paranın değerini korumak mıdır? binlerce alim hacı hoca profesör var, buna çözüm bulunmalı. böyle bariz sorunlardaki yanlış anlama yüzündenekonomi iyice kötüye gidiyor.. mesela size örnek alkol direk hadislerde geçtiği için haram ama hala sigaraya çoğu din alimi haram diyemiyor. çünkü kurandaki aklını kullan ayetini anlamıyorlar, kıyas yapmıyorlar. peygamberimiz zamanında olmadığı için çalışıp düşünüp İslam alemini aydınlatmak istemiyorlar..
    Cevapla
  • HakCı DESTEK ŞART 5 yıl önce Şikayet Et
    petrolu hayatımızdan çıkartacak veya yerini azaltacak teknolojik ürünler bekliyoruz bu ürünlere ve kullananlara destek bekliyoruz.
    Cevapla
  • irfan 5 yıl önce Şikayet Et
    Sayın reis mademki siz söğlüyorsunuz türkiyenin petrole ve doğal gaza çok fazla para veriyoruz.O zaman daha ne duruyorsunuz bırakın yolu tereni petrolu ve doğalgazı çıkarın.Petroldan ve doğalgazdan kazanacağımız para ile yolları köprüleri de yaparız dışarıya bağımlılıktan da kurtuluruz.Görüyorsunuz anlatmaya gerek yok.
    Cevapla
  • Misafir79 5 yıl önce Şikayet Et
    Yaklasik yillik 40-50 milyar dolarlik gaz ve petrol aldigimiz soyleniyor. Cari acik su an 60 milyar dolar civarinda.
    Cevapla
  • Yasin 5 yıl önce Şikayet Et
    Her yerden doğalgaz fışkırıyor değil mi? Türkiye'nin gelişimi sadece sanayi ve teknoloji ile gerçekleşir başka bir yolu yok.
    Cevapla
  • baybars 5 yıl önce Şikayet Et
    Dolar aşağı düşmeden faiz aşağı hayatta düşmez....
    Cevapla
  • Yasin 5 yıl önce Şikayet Et
    Maalesef öyle, faiz bir neden değil sonuçtur. Üretmemenin, teknolojik geriliğin, yüksek kurun bir sonucudur. Yıllarca inşaat sektörü desteklendi. Yanlış politikaydı. Bir ülkenin lokomotif sektörü inşaat olamaz olmamalı olursa sonuç bu olur.
    Cevapla
  • ErhanBey 5 yıl önce Şikayet Et
    Halk olarak merkez bankasına baskı yapmalıyiz.Mesela protesto yürüyüşü vb.O zaman bakalım ne olacak.Ayrıca nükleer santralleri çokca yapmalıyız.En azından doğalgaz açığı kapanır.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle