İngiltere'den ABD'yi çıldırtacak imza!

İran, ülkenin güneybatısındaki bir petrol sahasını geliştirmek için bir İngiliz konsorsiyumuyla ön anlaşma imzaladı. İran resmi ajansı IRNA anlaşmayı, ABD'nin İranla nükleer anlaşmadan ayrılmasından sonra Avrupa'nın nükleer anlaşmayı korumak için attığı ilk adım olarak niteledi.

İngiltere'den ABD'yi çıldırtacak imza!
İngiltere'den ABD'yi çıldırtacak imza!
GİRİŞ 17.05.2018 13:42 GÜNCELLEME 17.05.2018 13:46
Bu Habere 45 Yorum Yapılmış

İran devlet televizyonu, Tahran'ın ülkenin güneybatısındaki Kerenj petrol ve gaz sahasını geliştirmek için Londra merkezli Pergas Konsorsiyumu ile bir ön anlaşma imzaladığını duyurdu.

 

TÖRENLE İMZALANDI

Anlaşmanın, İran Petrol Bakanı Bijen Namdar Zengene, İngiltere'nin Tahran Büyükelçisi Robert Macaire ve Pergas Genel Müdürü Colin Rowley'in de katıldığı törenle imzalandığı belirtildi.

GÜNLÜK 200 BİN VARİL

Yaklaşık 1,2 milyar dolarlık yatırıma ihtiyaç duyan projenin nihai şeklini alarak hayata geçirilmesi halinde Kerenj petrol sahasından günlük 200 bin varil ham petrol çıkarılacağı ifade edildi.

ABD'Yİ KIZDIRACAK ANLAŞMA

İran resmi ajansı IRNA anlaşmayı, "ABD'nin İranla nükleer anlaşmadan ayrılmasından sonra Avrupa'nın Washington yönetimi olmadan nükleer anlaşmayı korumak için attığı ilk adım" şeklinde servis etti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 45
  • Fırtına 5 yıl önce Şikayet Et
    Artık devrin hasta adamı ABD :)
    Cevapla
  • Misafir 5 yıl önce Şikayet Et
    Eğer USA bu şekilde durdurula biliniyorsa iyi ama durmaz ve altını oyar bu antlaşmanın.
    Cevapla
  • Erdalsilo 5 yıl önce Şikayet Et
    Nasıl oyun gördünüzmü bukadar işte
    Cevapla
  • Ergün 5 yıl önce Şikayet Et
    İran şimdiye kadar Müslümanlardan başka kim ile savaşmış ABD ve İsrail ile lafta atışıyorlar Fakat İran bombalarını Suriye, Irak Yemen deki Müslüman halkın üzerine atıyor. İsrail Suriye de İran askerlerini kaç defa vurdu. Bir defa İran İsraili vurdu mu
    Cevapla
  • kahraman 5 yıl önce Şikayet Et
    israil amerika ingiltere birbirinden habersiz adım atmazlar boş laflar bunlar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle