Yeni hedefleri Kanal İstanbul! Türkler 4 kat fazla kazanacak

Panama Kanalı'ndan 4 kat fazla gelir sağlanacak Kanal İstanbul'un engellenmesi için kirli bir algı operasyonu başlatıldı. Başroldeki ülke İspanya.

GİRİŞ 18.05.2018 08:20 GÜNCELLEME 18.05.2018 08:20
Bu Habere 106 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan "çılgın proje" olarak açıkladığı Kanal İstanbul projesi, Türkiye'ye önemli bir gelir kapısı olacak.

2023 hedefi doğrultusunda gerçekleştirilen mega projeler arasında yer alan Kanal İstanbul, Avrupa'da rahatsızlık oluşturmaya başladı.

 

 

Panama Kanalı'nın egemenlik haklarının bir kısmını elinde bulunduran İspanya'da yayın yapan El Pais Gazetesi'nde Andres Mourenza'nın imzasıyla çıkan haberde; Kanal İstanbul projesi çevresel çılgınlık olarak nitelendirildi.

SÜVEYŞ VE PANAMA'YA RAKİP

"Erdoğan'ın çevresel çılgınlığı: Süveyş ve Panama'ya rakip olan yapay bir boğaz"başlıklı yazıda, Türkiye'nin bu projeden vazgeçmesi gerektiğine işaret edildi.

TARIM BAHANESİ

Çevresel etkilerin bahane edildiği yazının detaylarında tarımı etkileyebileceği ifade edildi.

TÜRKİYE'YE 6 MİLYAR DOLARLIK GELİR

Panama Kanalı'nın egemenlik haklarının bir kısmına sahip olan İspanya, buradan yıllık yaklaşık 1,5 milyar dolar gelir elde ediyor.

Kanal İstanbul'un tamamlanmasıyla Türkiye bu projeden yıllık 6 milyar dolar gelir elde edecek.

Türkiye'nin bu projeyi hayata geçirmesini istemeyen İspanyollar, Türklerin sadece tarımla uğraşmasını istiyor...

YORUMLAR 106
  • Fuzullah 5 yıl önce Şikayet Et
    Rakip olabilmek için aynı hedef kitleden, aynı zaman diliminde gelir elde etmek lazım. Böylece daha çok kazanabilmek amacıyla rekabet içine girersin. Şimdi biz Kanal İstanbul'u açarsak gemiler Panama ya da Süveyş kanalndan değil de Kanal İstanbul'dan geçecek diye mi korkuyor İspanyollar ya da Mısırlılar. Kanal İstanbul'un rakibi İstanbul Boğazı'dır bence. Peki Kanal İstanbul boşuna mı yapılacak tabiki hayır. İstanbul Boğazı'ndan geçebilmek için Gebze Körfezi'nde sıra bekliyor gemiler. Kanal İstanbul açıldığı zaman ise daha kısa sürede daha çok gemi geçecek ve gelirimiz çok ama çok daha fazla olacak. Ama her şeyi de bir komplo teorisine bağlayıp savunmaya çalışıyor olmak bazen garip geliyor.
    Cevapla
  • Kenanhan 5 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye ne zaman güzel bir iş yapacak olsa Ağababalar hemen harekete geçip kontrollerinde ki farklı ülkelerden tepki mesajları yayarlar.Dün Almanya,Hollanda,Fransa,Lüxenburg' tü.Bu gün İspanya...Şaşırdık mı? Tabi ki hayır.Durmak yok.DEVAM.
    Cevapla
  • Manisali Yasin 5 yıl önce Şikayet Et
    Kanal İstanbul projesini destekliyoruz ama yanda bedavasi varken neden paralidan gecerler onu anlamadik
    Cevapla
  • Ahanda cevap 5 yıl önce Şikayet Et
    Kamyonlar neden ucuzu varken 3.köprüden geçiyor Boğaz Alternatifi olmadığı için bedava
    Cevapla
  • Harun 5 yıl önce Şikayet Et
    Niye gecsin diyenler Allah korusun yarin bogazda kimyasal yuk tasiyan bir gemi yada tanker kaza yapsa binlerce belki onbinlerce insan hayatini kaybedecek o zamanda niye gemiler buradan geciyordu diye devlete kizacaksiniz tipki depremde oldugu gibi sucu devlete atacaksiniz bu is oyle basit degil 15 milyon insanin ortasindan dunyanin en kalabalik deniz yolunu savunmak neyin kafasi sizde bunu aciklayin neden...
    Cevapla
  • Doğrucu vatandaş 5 yıl önce Şikayet Et
    Kim takar ispanya kaymakamını :)
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle