Silueti bozan yapılar için iki seçenek

İstanbul'un yeni imar yönetmeliği Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Yönetmelikte yapılan değişiklikle, silueti bozan imara aykırı rezidanslar için iki seçenek gündeme gelecek. Söz konusu yapılar İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nden çıkacak karar ile ya yıkılacak ya da kısaltılacak.

Silueti bozan yapılar için iki seçenek
Silueti bozan yapılar için iki seçenek
GİRİŞ 21.05.2018 09:05 GÜNCELLEME 21.05.2018 11:33
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

İstanbul'un yeni imar yönetmeliği Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Yönetmelikte yapılan değişiklikle tarihi eserleri gölgeleyen imara aykırı yapılar Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu kararıyla yıkılacak veya kısaltılacak.

Birçok ilçeyi etkileyecek bazı düzenlemeler şöyle:

REZİDANSLARA DÜZENLEME: Ticaret hizmet alanları ile merkezi iş alanlarında rezidans yapılamayacak.

 

ESTETİK KOMİSYONLARI KURULUYOR: İlgili idareler, gerekmesi halinde ilgili kamu kuruluşlarının da katılımıyla, uzmanlardan oluşan mimari estetik komisyonları kurulacak. Komisyon idare bünyesindeki en az biri mimar olmak üzere inşaat mühendisi, peyzaj mimarı, sanat tarihçisi, şehir plancısı ve harita mühendisinden oluşacak.

BİNALARA RENK, ESTETİK AYARI: Belediye ana arter yollar ve meydanlarda cephe alan binalarla ilgili estetik kurallar getirebilecek. Belediyeler meclis kararıyla çevrenin özelliklerine göre yapılar arasında uyum sağlamak, güzel bir görünüm elde etmek amacıyla dış cephe boya ve kaplamaları ile çatının malzemesini ve rengini belirleyebilecek. Bu düzenleme yönetmelikten önceki yapılar için de geçerli olabilecek. Belediye uygun gördüğü ana arter yollar ve meydanlardan cephe alan binalar ile ilgili şehircilik ve estetik yönünden kurallar getirebilecek.

YORUMLAR 17
  • Mukocum. 5 yıl önce Şikayet Et
    Belediyeler o kadar kata ruhsat verirken indirdiler bağışları ve şimdi o belediyelerden yıkım kararını uygulamasını isteyecekler buda çok zor.
    Cevapla
  • ozer 5 yıl önce Şikayet Et
    kim yikacak belediye mi o faça yurek yok onlarda umraniye atasehir gelin bakin 40 katli yapiyorlar hele umraniye cadde ustunde 25 katli otel ordaki butun binalar 8 katliyken hilton 25 katli izin veren belediye bide can park var yan yana CAN...
    Cevapla
  • esas 5 yıl önce Şikayet Et
    İstanbul silueti deyince sur içi ve surların belli bir mesafesindeki bölge düşünülür. Tarihi unsurları örten yapılar söylenen.
    Cevapla
  • Mustafa 5 yıl önce Şikayet Et
    Ümraniye de tarihi eserde yok silüet de o yüzden ümraniye de çok katlı binalar kalır.Daha çok istanbul silüetini bozan yapılardan bahsediyor.
    Cevapla
  • sadi 5 yıl önce Şikayet Et
    ilgezdinin rezidanslarina benziyir.. la buralara da mi el atmis peh peh pehhhh
    Cevapla
  • emekçi 5 yıl önce Şikayet Et
    büyük çekmecede villa imarlı deniz kıyılarına 4-7 katlı binalar yapılmaya başlandı,acil müdahale edilmeli yoksa iş işten geçtikten sonra ağlamak birfayda getirmiyor.
    Cevapla
  • trafik çilesi 5 yıl önce Şikayet Et
    burasi Türkiye yapacak bir şey yok herkes kafasina göre
    Cevapla
  • Mrd06 5 yıl önce Şikayet Et
    O rezidansları yıkın parasınıda o imar yetkisini verenden alın
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle