4C'den 4B'ye geçenler maaşlarını peşin alacaklar! Çifte maaş...

Sözleşmeli kadroya geçen işçilerin maaşları peşin yatacak. Devlet Memurları Kanunu'nun 4C'den 4B maddesi kapsamında çalışmaya başlayan işçiler bundan sonra maaşlarını peşin olarak hesaplarında görecekler. Yapılan değişiklikle beraber 4B olan işçiler çifte maaş almış olacaklar. İşte, detaylar...

4C'den 4B'ye geçenler maaşlarını peşin alacaklar! Çifte maaş...
4C'den 4B'ye geçenler maaşlarını peşin alacaklar! Çifte maaş...
GİRİŞ 28.05.2018 13:11 GÜNCELLEME 28.05.2018 13:11

Resmi Gazete'de yayınlanan Bakanlar Kurulu kararı gereğince 2018 yılında sözleşmeli kadroya (4B) geçen işçiler maaşlarını artık peşin olarak alacaklar. 15 Nisan'dan geçerli olmak üzere geçerli olan karar neticesinde kadroya geçen işçiler iki maaş birden almış olacaklar. Peki, 4C'den 4B'ye geçen işçiler maaşlarını ne zaman alacaklar?

4B İŞÇİLER MAAŞLARINI PEŞİN ALACAK

 

Bakanlar Kurulu kararı Resmi Gazete'de yer alarak yürürlüğe girdi. Bundan sonra 4C’li statüsündeyken çalışması karşılığında maaş alan personel, yeni düzenleme ile 4B maddesi kapsamında olarak peşin maaş alacak.

Devlet Memurları Kanunu’nun 4C maddesi uyarınca çalışan “geçici personel”, aynı kanunun 4B maddesi kapsamında “sözleşmeli personel” olarak istihdam edilmişti.

4B İŞÇİLER MAAŞLARINI NE ZAMAN ALACAK?

4C statüsünden 4B sözleşmeli işçi statüsüne geçen personel 15 Mart-14 Nisan mesailerinin ücretini 15 Nisan’da, 15 Nisan-14 Mayıs çalışmalarının maaşını da 15 Mayıs’ta aldı.

Düzenleme sonrasında yeni kararla beraber 4B statüsüne geçen kamu personeli peşin almaları gereken 15 Nisan maaşları önümüzdeki günlerde kurumlarca tahakkuk ettirilerek alabilecekler.

Yapılan düzenleme ile beraber 4B işçiler çifte maaş sevinci yaşayacaklar.