Merkez Bankası'na dolar üzerinden faiz baskısı

Döviz kurlarındaki spekülatif dalgalanmalara yönelik ''Merkez Bankası'nın test edilerek bir takım adımlar atması için zorlandığına dikkat çeken İstinye Üniversitesi Ekonomi Bölümü Başkanı Prof. Dr. Göksel Aşan, Türkiye ile ilgili yurt dışındaki algının ise maalesef FETÖ'cüler tarafından yönetildiğini söyledi.

Merkez Bankası'na dolar üzerinden faiz baskısı
Merkez Bankası'na dolar üzerinden faiz baskısı
GİRİŞ 23.05.2018 15:59 GÜNCELLEME 23.05.2018 16:50
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Seçimler öncesinde Türkiye'ye yönelik yeni bir operasyon başlatan karanlık çevrelerin son enstrümanı döviz oldu. Kurlarda son zamanlarda yaşanan spekülatif artış ile ekonomik kriz havası oluşturmaya çalışanlara fırsat verilmemesi için İktisat ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Göksel Aşan, piyasalar nezdinde Merkez Bankası'nın kendisini sorgulanabilir hale getirdiğini belirterek şöyle konuştu;

MERKEZ BANKASI TEST EDİLİYOR

 

''Merkez Bankası'nı bir takım adımlar atması için zorlamaya çalışıyorlar. Şu an Merkez Bankası test ediliyor. Bundan çok öncesinde farklı aksiyonlarla dolaylı olarak cevap verecek türden hamleler yapıyor olması gerekiyordu. Merkez Bankası bu duruma düşecek bir kurum değildir.''

KALICI OLMAYACAK

Döviz kurlarının bu düzeylerde kalıcı olmayacağını da düşündüğünü ifade eden Prof. Dr. Aşan, ''Başta Merkez Bankası olmak üzere kurumlarımıza zarar vereceği kanısında değilim. Kurdaki oynaklık ihracatı da etkiliyor. Merkez Bankası'nın yapması gereken bu oynaklıkla ilgilenmeli. Ekonomiyi derinden etkileyecek bir sonuç söz konusu değil ve belli bir sürede beklemiyorum. Ama o seviyenin nereye gideceğini yine Merkez Bankası belirleyecek.'' dedi.

YURTDIŞINDA ALGIYI FETÖ'CÜLER YÜRÜTÜYOR

Yurt içinde ve yurt dışında Türkiye'ye yönelik algının iyi yönetilmesi gerektiğine de dikkat çeken Prof. Dr. Aşan, yurt dışında Türkiye'yle ilgili algıyı maalesef FETÖ'cülerin yönettiğini söyledi.

DEDİKODUYA İNANAN BANKA MÜDÜRÜ VAR

Bulundukları pozisyonlar itibariyle ortaya atılan söylentilere inanmaması gereken insanların dahi bu söylentilere inandıklarını belirten Prof. Dr. Aşan kendisini bu yönde arayan banka müdürleri dahi olduğunu söyledi.

YORUMLAR 4
  • Sassas 5 yıl önce Şikayet Et
    ABD doları yükseliyor birileri piyasalarla oyun oynuyor merkez bankası Başkan'ı ben olsam onların istedikleri gibi faizi hyükseltmem tam tersi aşagı çekerim çünkü teşvikler tl üzerinden veriliyor dolardan değil
    Cevapla
  • Nurullah 5 yıl önce Şikayet Et
    Neticede zarari kime? Elinde oy pusulasi bekleyen secmene. Degil mi? Peki simdi zamanimi secmeni umitsizlige dusurmek? Degilse, tedbir?
    Cevapla
  • Cözüm 5 yıl önce Şikayet Et
    Ey Devlet büyüklerimiz, Türkiye’yi bu tür döviz calkantilarindan koruyacak acizane bir cözümü sizlere sunmak istiyorum, lütfen bu mesajimi yetkililere iletin. Kisilaere Türkiye’deki bankalara döviz yatirma ve cekme imkanini getirin, biz gurbetciler yurtdisindaki bankalardaki tassaruflarimizi Türkiye’ye getirelim. Avrupa’daki tasarruflarimizin su siralarda hicbir getirisi yok, böylelikle Türkiye Ekonomisi bu tassaruflardan faydalansin.
    Cevapla
  • ismet 5 yıl önce Şikayet Et
    Boş laf yapmayın kardeşim,bırakın şu yandaşlığı,5 lira oldu dolar 5.Çıkmışsın hala tatava yapıyosun.
    Cevapla