Faiz kararı sonrası Mehmet Şimşek'ten ilk açıklama

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Merkez Bankası'nın faiz artırma kararının ardından yaptığı açıklamada, 'Türkiye’nin hiçbir makro ekonomik problemi çözülemez değil, problemleri daha önce çözdük yine yapabiliriz' ifadelerine yer verdi.

Faiz kararı sonrası Mehmet Şimşek'ten ilk açıklama
Faiz kararı sonrası Mehmet Şimşek'ten ilk açıklama
GİRİŞ 23.05.2018 20:02 GÜNCELLEME 23.05.2018 21:20
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Ekonomiden sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, hükümetin, cari açığı düşürmek ve Merkez Bankasının dezenflasyon çabalarına yardımcı olmak için mali disiplini sürdüreceğini bildirdi.

"YATIRIMCININ GÜVENİNİ YENİDEN KAZANMANIN TAM ZAMANI"

Şimşek, sosyal medya hesabı twitter üzerinden yaptığı açıklamada, para politikası güvenilirliğini yeniden sağlamanın ve yatırımcı güvenini yeniden kazanmanın tam zamanı olduğunu vurguladı.

MERKEZ BANKASI MESAJI

Merkez Bankası Başkanı ve Para Politikası Komitesi üyelerinin Türk lirasındaki düşüşü durdurmak ve fiyat istikrarını sağlamak için atacakları her adımı desteklediğini kaydeden Şimşek, "Hükümet, cari açığı düşürmek ve Merkez Bankasının dezenflasyon çabalarına yardımcı olmak için mali disiplini sürdürme, makro ihtiyati tedbirler dahil yapısal reformları hızlandırma amacına bağlı kalmaya devam ediyor. Türkiye'nin makro ekonomik sorunlarından hiçbiri çözülemez değil. Geçmişte sorunları çözdük, yine yapabiliriz." değerlendirmesinde bulundu.

YORUMLAR 6
  • Bölge 5 yıl önce Şikayet Et
    Geçmişte gerçekten çözdünüz doğru tekrar o kadroların mutlaka geri gelip ekonominin başına geçmeli
    Cevapla
  • sezai 5 yıl önce Şikayet Et
    turkiye de boyle dusman ve hain partiler varken..bu ulke hic duzelirmi.?..Allah cezalarini versin !
    Cevapla
  • Mg1907 5 yıl önce Şikayet Et
    Herkes uzerimize geliyor. Buyuk ekonomileri olmayan gelismekte olan ulkeler bunu kolay kaldiramaz. Insallah bunu da atlatiriz
    Cevapla
  • mehmet akif 5 yıl önce Şikayet Et
    inşallah yarın 3 e düşer
    Cevapla
  • üstat 5 yıl önce Şikayet Et
    su an secim oncesini firsat bilen ic ve dis mihraklar ekonomiye gozlerini dikmis pusuda beklerken akp ve mhp nin yaninda olun demiyoruz vatan elden gitmesin eskiye donmeyelim diye ugrasmayan her vatandasin ve bunlara goz yumanlari tarih asla affetmeyecektir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle