TÜSİAD'dan faiz artışı ile ilgili ilk açıklama

TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi Başkanı Tuncay Özilhan, Merkez Bankası'nın enflasyon ile mücadele için tüm adımları bağımsız bir şekilde atması gerektiğini belirterek dün gerçekleşen faiz artışıyla herkesin rahatladığını söyledi.

TÜSİAD'dan faiz artışı ile ilgili ilk açıklama
TÜSİAD'dan faiz artışı ile ilgili ilk açıklama
GİRİŞ 24.05.2018 10:39 GÜNCELLEME 24.05.2018 10:42

Bugün gerçekleşen TÜSİAD Yüksek İstişare Toplantısı'nda açılış konuşmasını yapan Özilhan, yüksek enflasyonun uzun vadeli düşünmeyi ortadan kaldırdığını belirterek, Merkez Bankası'nın enflasyon ile mücadele için tüm adımları bağımsız bir şekilde atması gerektiğini vurguladı. Özilhan, TCMB'nin dün attığı adımla herkesin biraz rahatladığını söyledi.

Özilhan, ekonomide birinci önceliğin makro ekonomik istikrarın sağlanması gerektiğini söyledi.

 

HERKESİ BİRAZ RAHATLATTI

TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi Başkanı Tuncay Özilhan, ekonomide birinci önceliğin makro ekonomik istikrarın sağlanması gerektiğini belirterek, şunları söyledi:

"Yüksek enflasyon uzun vadeli düşünmeyi ortadan kaldırdı. TL'de son dönemde baş aşağı gidiş karşısında MB tarafından dün yapılan müdahale herkesi biraz rahatlatmıştır. Merkez Bankası müdahalesinin ardından Cumhurbaşkanı ve Başbakanın açıklamalarını memnuniyetle karşıladık. Ekonomide birikmiş sorunlara karşı güçlü adımlar atılmalı. Dış politikada dengeli bir duruşa ihtiyaç var."

MERKEZ BANKASI FAİZ ARTIRIMINA GİTMİŞTİ

Merkez Bankası dün geç likidite penceresi borç verme faiz oranında 300 baz puan artışa giderek yüzde 13,5’ten 16,5’e yükseltmişti