Yeni nesil istihdam kaynağı “biis”, pazara giriyor

Türkiye’de en geniş istihdam gücünü oluşturacak ve işveren ile kullanıcıyı aracısız olarak bir araya getirecek olan mobil iş gücü uygulaması biis, her kitlenin iş talebini karşılamak üzere mobil uygulama pazarına adım atıyor.

Yeni nesil istihdam kaynağı “biis”, pazara giriyor
Yeni nesil istihdam kaynağı “biis”, pazara giriyor
GİRİŞ 24.05.2018 14:17 GÜNCELLEME 24.05.2018 14:17

Kullanıcıların, uygulama üzerinden kendilerine verilecek olan görevleri yerine getirmeleri durumunda nakit para kazanma imkanı sunan, bunun yanı sıra yapılması gereken görevleri tanımlayarak işveren olma ayrıcalığı da tanıyan yeni nesil mobil uygulama biis, iş arayanların ve iş vermek isteyenlerin, ihtiyaçlarını açık ve esnek bir platform üzerinden karşılamayı hedefliyor.

biis kullanıcıları; istedikleri zaman çalışan, istedikleri zaman işveren olabiliyor. Uygulama, esnek çalışma saatlerinde ihtiyacı olduğu kadar çalışmak isteyenler ile kısa süreli iş yoğunluklarını geçici olarak asiste etmek isteyen işverenleri buluştururken, mobil uygulamada görevleri tamamlayan kullanıcıların hesaplarına kazandıkları para hemen yatırılıyor.

biis Nasıl Çalışır?

IOS App Store ve Google Play Store’larda yerini almaya hazırlanan biis uygulamasının telefona indirilme ve profil oluşturulmasının ardından, lokasyona ve kullanıcıların kişisel özelliklerine uygun görev dağılımları yapılıyor. Kullanıcılara görevler, işverenlerin kriterleri göz önüne alınarak veriliyor. İşveren ve çalışanların karşılıklı onayının olması durumunda, görevin tamamlandığı günde para hesaba geçiyor.

Üniversiteli Gençleri biis Heyecanı Sardı

Geçtiğimiz günlerde Eskişehir Anadolu Üniversitesi, Konya Selçuk Üniversitesi, İzmir 9 Eylül Üniversitesi ve Marmara Üniversitesi’nde gençlerle buluşarak, mobil uygulama hakkında öğrencileri bilgilendiren biis, üniversite gezilerine ODTÜ ve Hacettepe Üniversitesi’nde devam edecek.

biis Kurumsal İletişim Yöneticisi Yağmur İleri, mobil uygulamanın gençler tarafından yoğun ilgi gördüğünün altını çizdi. İleri, “Bir süredir road show konsepti ile sürdürdüğümüz üniversite ziyaretlerimiz sırasında, gençlerden aldığımız geri bildirimler ve şahit olduğumuz heyecan, bizlerin çok doğru bir proje içerisinde yer aldığımıza olan inancımızı katbekat artırdı. Üniversite ziyaretlerimiz, yıl boyunca farklı şehirlerde devam edecek. biis ateşini, tüm Türkiye’de yakmak istiyoruz.” diye konuştu.

Engelliler ve Gazilere Öncelik Veriliyor      

Her türlü görevden elde edilen kazancın tümüyle vergilendirildiği BİİS’te, engelliler, gaziler ve Down sendromlulara öncelik tanınıyor ve görev önce onlara sunuluyor. Ayrıca sistem, elde ettikleri kazancı, komisyon almadan doğrudan kendilerine aktarıyor.  Uluslararası bir sistem olan biis uygulaması, Türkiye ile entegre bir biçimde yurtdış̧ında da pazarlama ve tanıtım faaliyetlerine devam ediyor.  Kullanıcı sayısını artıran biis, sadece Türkiye’nin değil, Avrupa’nın ve Ortadoğu’nun da mobil iş gücünü masanıza getirmeyi, hedeflerinizi ve beklentilerinizi maksimum noktaya çıkarmayı hedefliyor.

Marka Sadakati İçin biis

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan biis Genel Koordinatörü Özhan Güler: “biis uygulaması ile işverenlerin ayırdığı bütçeyi en doğru şekilde kullanarak, hedef kitleye direkt ulaşıyoruz. Kısa yoldan en faydalı sonucu elde etmek adına işverenler için bu uygulamanın en güvenli yol olduğunu söyleyebiliriz. Örneğin, işveren tarafından kullanıcıya, “Kampanya afişinin önünde selfie çek, sosyal medyada paylaşıp minimum 100 beğeni al, anında 30 TL kazan!” gibi direktiflerle kullanıcıların aynı gün içinde anında para kazanması, bu uygulama ile mümkün. BİİS sayesinde firmalar marka imajını tazelerken ve farkındalığını da artırma imkanına sahip olacak. Bunun yanında paydaşları ile aralarındaki sadakati de güçlendirebilecekler. En önemlisi de çalışmak isteyenler yeni iş imkanları yakalayabilecek ve yerine getirdikleri görev karşılığında nakit para kazanabilecek. Dünyada benzer bir konseptin bulunmaması, açıkçası bizi bu proje adına epey heyecanlandırıyor. Bu yeni girişim ile ülke ekonomisine katkı sağlamayı ve ciddi oranda bir istihdam yaratmayı hedefliyoruz” diye konuştu.

biis, Kurumsal Tarafta da Fark Yaratıyor

Kurumsal firmalara çok özel fırsatlar sunan biis, markaların saha ve pazar araştırmalarına, reklam, tanıtım ve viral yayılımına destek olmasının yanı sıra, çok kapsamlı ve hedef odaklı hizmetler de veriyor. biis, kurumsal şirketlerin kısa süreli iş yoğunluğuna çözüm sağlarken, aynı zamanda gençler için de bir deneyim imkanı sunmuş oluyor.