BİST Başkanından kritik açıklama! Ertelenmeli

Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Himmet Karadağ, "Bu kadar kötü koşullarda ülkemizin uluslararası markalarını çok ucuza satmak makul değil" dedi.

BİST Başkanından kritik açıklama! Ertelenmeli
BİST Başkanından kritik açıklama! Ertelenmeli
GİRİŞ 29.05.2018 11:20 GÜNCELLEME 29.05.2018 11:22

Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Himmet Karadağ Bloomberg HT'nin sorularını yanıtladı.
 
Karadağ, halka arzların ertelenmesi gerektiğini söyledi.
 
Halka arzlarda son ertelemeleri değerlendiren Karadağ "2 büyük halka arzımız ertelendi. Ertelemenin yapılması lazım çünkü kur nedeniyle girilen kotasyon fiyatları aşınıyor. Bir de uluslararası piyasalardaki aşırı oynaklık nedeniyle firmalar ilave fiyat indirimi yapmak zorunda kalıyorlar. Bu kadar kötü koşullarda ülkemizin uluslararası markalarını çok ucuza satmak makul değil. Kötü bir dönemde halka arzlarını tamamlaması benim arzu ettiğim bir şey değildi. Seçim sonrasında normalleşmeyle beraber halka arzlar devam edecektir" diye konuştu.
 
Hisse tarafında yoğun bir çıkış olmadığını belirten Karadağ "yurt dışı yerleşikler daha çok beklemede. Muhtemelen nihai pozisyon belirlemek için seçim sonrasını bekleyeceklerdir" dedi.
 
Kırılganlık ve risklerin arttığı dönemlerde doğru pozisyon alınınca getirilerin de arttığını belirten Karadağ "Borsa çok ciddi anlamda özellikle dolar bazında yatırım yapılabilir seviyelerde. Seçim öncesi dönemlerde yatırım yapanlar sonrasında sürekli kazandı. Geçen sene yüzde 50'ye yakın getiriyle kapattık" dedi.