İmam ve Vaiz maaşları kaç TL? (2018)

Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde görev yapan imam ve vaiz maaşları kaç TL? 201 yılı itibari ile İmam ve Vaizler ne kadar maaş alıyor?

İmam ve Vaiz maaşları kaç TL? (2018)
İmam ve Vaiz maaşları kaç TL? (2018)
GİRİŞ 13.11.2018 16:05 GÜNCELLEME 15.11.2018 12:35
Bu Habere 30 Yorum Yapılmış

Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde bulunan Camiilerin bir çoğunluğunda bir imam ve bir vaiz bulunmaktadır. Diğer kamu görevlilerine olduğu gibi Vaiz ve İmam maaşları da 2018 tarihinden itibaren arttı. Vaiz (mesleki lisansiyer) ile İmam (mesleki lisansiyer olmayan lisans mezunu) maaşlarının, 2018 yılının ilk altı aylık döneminde hangi derece/kademe ve hizmet süresinde ne kadar olduğunun detaylarını sizlerle paylaşıyoruz. İşte İmam ve Vaiz maaşları…

2018 İMAM VE VAİZ MAAŞLARI KAÇ TL?

 

Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde görev yapmakta olan imamlarımız ilk görev yılları itibari ile 2 bin 956 lira maaş almaktadır. Aynı şekilde göreve başlanan ilk yılda vaizler de 3.115 lira maaş almaktadırlar. Hizmet yılı 25 yılı aşmış imamlar 3 bin 207 lira alırken, vaizler ise 3 bin 693 lira maaş almaktadırlar. Söz konusu maaşlara:

- Aile yardımı ve asgari geçim indirimi bakımından, bekar (veya eşi çalışan) ve çocuksuz personele göre değerlendirme yapılmıştır.

- Bireysel emeklilik sigortası prim kesintileri dikkate alınmamıştır. 

- Fazla çalışma ücreti ödemeleri ile çalışılan birimlerden kaynaklı yan ödeme fazlalıkları dikkate alınmamıştır. (görev yerlerinin merkez teşkilatı dışında olduğu varsayılmıştır)

- Toplu sözleşme ikramiyesi ve sendika aidatı hesaplamaya dahil edilmemiştir.

- Yabancı Dil Tazminatı dikkate alınmamıştır.

- Hizmet süresi 9 yıl ve daha az olanların, 30.09.2008 tarihinden sonra göreve başladıkları varsayılmıştır.

- Personelin hizmet yılları itibariyle ulaşabilecekleri derece/kademeler, tabloda gösterilenden farklı olabilir.

YORUMLAR 30
  • savaş 5 yıl önce Şikayet Et
    kurum imamları öğlen ve ikindi namazlarında 15 er dakikadan günde yarım saat çalışıyor ve bu saat üzerinden maaş alıyorlar.
    Cevapla
  • Misafir 5 yıl önce Şikayet Et
    Diyanete ve imamlara laf edenleri 1 ay boyunca mihraba davet ediyorum buyrun efendim fazla değil 1 ay görev yapın uzaktan davulun sesi hoş geliyor deneyin diyeceğim ama bizim vazifemiz değil ki diyeceksiniz Namaz kılıyorsanız namaz da kıldırabilirsiniz buyrun bakalım 1 ay boyunca başınıza neler gelecek
    Cevapla
  • kthy43 5 yıl önce Şikayet Et
    hakkınca görevini yapan din görevlisine helal olsun, imamlık ezan okuyup gelenlere namaz kıldırmak ile bitmez o cemaatin sayısını nasıl artırırım diye kafası meşgul olmuyorsa yazık ki ne yazık.
    Cevapla
  • bayburtlu ethem 5 yıl önce Şikayet Et
    bu işte bir yanlışlık var bence imamların maaşı daha yüksek olmalı bize dinimizi öğretecek hocalar refah içinde olursa din eğitimine daha çok vakit harcar başka işlerle uğraşmak zorunda kalmaz ayrica hocalarimız ihtiyaç sahibi olursa bu bizim için utanç vesilesi olmalı katılırsınız veya katılmazsınız bence böyle
    Cevapla
  • Servet 5 yıl önce Şikayet Et
    nedendir anlamiyoruz ya gidin Avrupa'ya adım başı kilise görürsün. Hıristiyanlık pazar, Yahudi cumartesi, Müslüman cuma günü bayramıdır. bir defa sen hafta sonu olayina bak halen konuyu çözemedin mi!!! her Müslüman imamdir. biz daha fatiha süresini okuyamiyoruz birde imamlara taş atiyoruz. görevini yapmiyorsa müftülüğe bir söyleyin bakın görün ondan sonra. müftülüğün haberi olsun perişan eder. once bir herkes kendini sogulasin geriye dönsün acaba biz nerede hata yapiyoruz desin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle