Twitter'dan duyurdu! Yüzde 3'ün altına indireceğiz

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, "Orta vadede yapısal reformların desteği ile enflasyonu tek haneye düşüreceğiz" dedi.

Twitter'dan duyurdu! Yüzde 3'ün altına indireceğiz
Twitter'dan duyurdu! Yüzde 3'ün altına indireceğiz
GİRİŞ 01.06.2018 15:43 GÜNCELLEME 01.06.2018 15:52
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, ekonomide 2. çeyrekte başlayan yeniden dengelenmenin, yılın 2. yarısında para politikası, makro ihtiyati tedbirler ve mali disiplin ile ivme kazanarak devam edeceğini öngördü.

Mehmet Şimşek, Twitter'dan yaptığı açıklamada, orta vadede yapısal reformların desteği ile altın hariç cari açığı %3’ün altına, enflasyonu tek haneye düşüreceklerini kaydetti.

Ağbal'dan ekonomi yönetimi mesajı

Maliye Bakanı Naci Ağbal TGRT televizyonuna yaptığı açıklamarda şunları söyledi:

"Ekonomi yönetimini tek elden emir komuta zinciri içinde götürmemiz lazım. Merkez Bankası'nın (TCMB) bağımsızlığı devam edecek.

Şu anda sadece Türkiye değil genel anlamda piyasalarda oynalık var, bu Türkiye'ye de yansıyor, Türkiye'ye özgü koşullar bu etkiyi artırıyor. Piyasada Türkiye'ye özgü koşullardan kaynaklanan etkileri mimimum hale getirecek tedbirleri almakta kararlıyız. Para politikası ve maliye politikası arasındaki senkronizasyonla piyasaların olumsuz riskler dediği beklentileri tersine çevireceğiz."

YORUMLAR 4
  • VVatandaş 5 yıl önce Şikayet Et
    İsrail ve ABD uzantısı şahinler kudüs tutumu nedeniyle AB'yi sert ekonomik yöntemlerle cezalandırmayı planlıyor. Ülkemizin her türlü senaryo için planlar üretmesi gerekiyor. Merkel'e "ABD size büyük darbe vuracak, İsrailin kaprislerine daha ne kadar göz yumacaksınız , neden Türkiye düşmanlığından vazgeçmiyorsunuz?" söylemiyle sonuç alınmaya çalışılmalı .
    Cevapla
  • sessizlik 5 yıl önce Şikayet Et
    mali disiplin lafini duyunca korkuyorum...
    Cevapla
  • saim 5 yıl önce Şikayet Et
    Bu tur aciklamalari twitter dan yapmak ne kadar dogru
    Cevapla
  • erkan k 5 yıl önce Şikayet Et
    Sen gerçek bir vatanseversin.
    Cevapla