Albayrak: Daha icraat odaklı bir sürece gidiyoruz

Diyarbakır'ın bölgenin tarihi, kültür ve medeniyet başkenti olduğunu belirten Bakan Albayrak, "Artık daha icraat odaklı, hızlı kararlar alarak, halka hizmet düstürünü güçlü devlet ve güçlü millet anlayışıyla sahada güçlü uygulayacak bir sürece gidiyoruz" dedi.

GİRİŞ 08.06.2018 17:16 GÜNCELLEME 08.06.2018 17:33

Diyarbkır'a gelen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, cuma namazı sonrası, esnafı ziyaret ederek, sorunlarını dinledi. 

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, "24  Haziran ve sonrası bundan emin olun, bölge özelinde coğrafya üzerinde çok daha  güçlü, bu ülkenin birlik ve beraberliği noktasında çok daha sağlam adımlar  atılacak, yeni bir sisteme geçiyoruz." dedi.  

 

 

Ziyaret sırasında bazı çocuklar aldıkları karne ve başarı belgelerini  Bakan Albayrak'a gösterdi. Çocuklarla sohbet eden Albayrak, "Benim oğlum Ahmet  Akif de 6. sınıf. Karnesini, ne aldığımı bilmiyorum. Arayacağım. Bizim oğlan ne  aldı acaba?"diye konuştu.

Çocukları tebrik eden Albayrak, onlara karne hediyesi olarak harçlık  verdi.

Daha sonra gazetecilere açıklama yapan Bakan Albayrak, Diyarbakır'da  çok güzel bir hava ve iklimin bulunduğunu, son 2 haftadır şehir dışı  programlarını ağırlıklı olarak Doğu ve Güneydoğu'daki illere gerçekleştirdiğini,  Hakkari, Van ve Mardin'in ardından bugün de Diyarbakır'e geldiğini bildirdi.

Gittikleri şehirlerde her geçen gün daha da gelişen, güzelleşen havayı  yerinde teneffüs ettiklerini aktaran Bakan Albayrak, Diyarbakır'ın bölgedeki  önemine değindi.

"DİYARBAKIR'IN HAKKI OLAN BU SÜREÇ YENİ BİR DÖNEME DOĞRU GİDİYOR"

Albayrak, kentin kültür, tarih ve medeniyet başkenti olduğunu  vurgulayarak, "Diyarbakır'daki hava daha da önemli. Açıkçası havaalanından buraya  geliş, yollar, yolların çevre düzenlemesi, inşaatlar, yapılan binalar, bunları  gördükçe hakikaten ben bir kez daha düşündüm, kim neyin derdinde? Hakikaten  iktidarımız döneminde Diyarbakır'ın hakkı olan bu süreç yeni bir döneme doğru  gidiyor. Yerinde müşahede ettiğimizde de görüyoruz. Siyaset ne için yapılır,  hizmet için. Hizmet edeceğiz. Kime, vatandaşa, halka, halkın taleplerini yerine  getirmek üzere. Ben bir kez daha bu devletten, hükümetten gurur duydum. Birileri  son dönem siyasette çok duyuyoruz 'yakalım, yıkalım, durduralım, projeleri iptal  edelim', öyle bir şey var. Görüyorsunuz değil mi beyannameler, açıklamalar..."  diye konuştu.

"DAHA İCRAAT ODAKLI BİR SÜRECE GİDİYORUZ"

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Albayrak, iktidar ve devletin  Diyarbakır'ı her geçen gün güzelleştirme adına çok güzel, önemli, tarihi adımlar  attığını belirterek, bunun daha da gelişeceğine işaret etti.

"24 Haziran ve sonrası bundan emin olun, bölge özelinde coğrafya  üzerinde çok daha güçlü, bu ülkenin birlik ve beraberliği noktasında çok daha  sağlam adımlar atılacak yeni bir sisteme geçiyoruz." diyen Albayrak, artık daha  icraat odaklı, daha hızlı karar alarak halka hizmet düsturunu güçlü devlet ve  millet anlayışıyla sahada daha etkin uygulayacak bir sürece girdiklerini  kaydetti.

Albayrak, 24 Haziran sonrası bölgenin çok daha güzel olacağını  vurgulayarak, şunları söyledi:

"Aş, iş diyoruz. Bölgeye gittiğimizde istihdam diyoruz. Daha iyi  noktaya geldi ama daha yeni başladık, daha da iyi olacak. Bölgedeki iller turizm  cenneti. Hakkari'nin dağları, yaylaları, Van öyle, Diyarbakır muazzam. Tesisler,  yatırımlar özellikle bu huzur ve güzel ortam bundan sonra bunun bozulmasını  insanlar aklından bile geçiremeyecek. Bölgenin, Türkiye'nin çok güçlü ve güzel  günlerinin yakın olduğunu görmemiz lazım. Daha da iyi ve güzel olacak. Bugün  Diyarbakır'da bu havayı teneffüs ettim. Allah'a bir kez daha hamdolsun ülkemizin,  milletimizin, coğrafyamızın, ümmetimizin, selameti, birliği ve beraberliği için  çok daha güzel günler yakında. Diyarbakırlı hemşehrilerimize Cumhurbaşkanımızın  selamını ileteceğiz. Eski Türkiye dönemi bitti, daha da iyi olacak. Bundan sonra  emin olun çok daha güçlü ve güzel bir süreç başladı. Bundan geri dönüş yok."