Milyonlara çifte zam müjdesi!

İlk 5 aya göre SSK ve Bağ-Kur emeklisine yüzde 6.39 zam yapılacak. Hesaplamalara göre zam oranı temmuzda yüzde 7’yi de bulabilecek. Memur ve memur emeklisinin zam oranı ise yüzde 3.5+2.39 olacak

Milyonlara çifte zam müjdesi!
Milyonlara çifte zam müjdesi!
GİRİŞ 09.06.2018 10:57 GÜNCELLEME 09.06.2018 11:00
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

Bugünlerde bin liralık ikramiyelerini cebine koyan emeklilerin temmuz zammı da adım adım yaklaşmaya başladı. İlk 5 aylık enflasyonun belli olmasıyla birlikte zam oranları şekilleniyor. İlk 5 aylık enflasyona göre SSK ve Bağ-Kur emeklilerine yüzde 6.39 zam, memurlara ve memur emeklilerine yüzde 3.5 artışa ilaveten yüzde 2.39 fark göründü. Haziran enflasyonuna göre zam oranının yüzde 7'yi bulması bekleniyor. Bu durumda fark yüzde 3'e çıkacak. Haziran enflasyonu sıfır çıkarsa bu oranlar uygulanacak.

3 TEMMUZ'DA KESINLEŞECEK
Hem emeklilerin hem de memurların zam oranları için enflasyon temel belirleyici. İlk 6 aylık TÜFE verisi; SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin zam oranını gösterecek, memurların ve memur emeklilerinin de yüzde 3.5 toplu sözleşme zammına ilaveten alacağı enflasyon farkını ortaya koyacak. Türkiye İstatistik Kurumu'nun açıkladığı mayıs ayı enflasyon verilerine göre; ocakmayıs endeks değişimi yüzde 6.39 olarak gerçekleşti. İlk 5 aylık enflasyona göre SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin temmuz zammı yüzde 6.39 olarak görünüyor. 3 Temmuz'da ise kesin rakam ortaya çıkacak. Memurların ve memur emeklilerinin de temmuzda enflasyon farkı alabilmesi için ilk 6 aylık TÜFE'nin yüzde 4'ü aşması gerekiyordu. İlk 5 aylık enflasyona göre yüzde 2.39 fark oluştu. Bu fark memur ve memur emeklilerinin zammına ilave olarak verilecek.



EK ÖDEME DE ARTACAK
Emeklilere yapılan zamlardan ayrı olarak yüzde 4 ek ödeme de veriliyor. Yüzde 6.39'luk enflasyona göre ek ödeme miktarı da artmış olacak. Örnek hesaplamaya göre artış şöyle gerçekleşecek:

KAYNAK: SABAH/ FARUK ERDEM
YORUMLAR 18
  • Doğrucu vatandaş 5 yıl önce Şikayet Et
    Allah rızası için biri şunu açıklayabilir mi? Her şeyden önce çok çalışan az, az çalışan çok emekli maaşı alıyor. Yani ödenmiş prim gün sayısı arttıkça maaş düşüyor. Bu yetmezmiş gibi 2000 öncesi, 2000 ile 2008 arası ve 2008 sonrası gibi 3 ayrı kategoriye ayrılan SSK emeklisi. Yetmiyor, sözde birleşen Sosyal Güvenlik Sisteminde ağa baba Emekli Sandığı, sonra SSK ve en altta Bağkur emeklisi. Üstelik de Kamu hariç hepsi kendi içlerinde bölünmüş durumda. Bunların mantığı nedir? Bu ayrıma, bu haksızlığa, bu adaletsizliğe ne gerek var? Neden hala düzeltilmiyor?
    Cevapla
  • zafer gülten 5 yıl önce Şikayet Et
    Halit Bey inde dediği gibi,önce 2000 sonrası maaş alanların intibak haksızlığının düzeltilmesi lazım. bu öyle bir şeye benzediki,bir babanın iki çocuğu var,biri 2000 den önce doğmuş,biri 2000 den sonra,baba çocuklar arasında ayırım yapıyor,2000 öncesi doğan çocuğa farklı davranıyor. devlet babanında 2000 sonrası emeklilere yaptığı bu,Allah tan reva mı,ahrette bunun sorumluları bu ayrımcılığın hesabını nasıl verecek.
    Cevapla
  • ha ha ha 5 yıl önce Şikayet Et
    birkere kurumun altında ezilen memur ve üstte yatan amir maaş oraları düzelsin bence yada alim gucu normale dönsün
    Cevapla
  • HalitBinVelit 5 yıl önce Şikayet Et
    SSK Emekli Maaşlarında en Büyük sorun Maaşların 2000 öncesi ve sonrası diye ayırıp Eşit Olmamasıdır..1600 TL asgari ücrete göre 1000 TL,ye SSK Emekli Maaşı olmaz!! Bunun derhal düzeltilmesi lazım?.
    Cevapla
  • HalitBinVelit 5 yıl önce Şikayet Et
    Yalnız SSK emeklilerini 2000 öncesi 2000 sonrası diye ayırmak Anayasaya aykırıdır ,ve nerdeyse Yarıyarıya Maaş farkı var Yazıktır günahtır!..Eğer Oy istiyorsa Hükümetin bu haksızlığı derhal düzeltmeli?..yoksa bu Kul hakkına girer!.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle