Cumhurbaşkanı 100 bin kişiye iş imkanı sağlanacağını söyledi! İstihdam...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Mega endüstri bölgelerinde ilk etapta, kardeşlerim 45 katrilyonluk yatırım yapılacak ve 35 bin kişiye iş imkanı sağlanacak. Daha sonra bu rakam yatırımda 140 katrilyona çıkacak, istihdam 100 bin kişiye kadar çıkacak." ifadelerine yer verdi. Peki proje detayları neler?

Cumhurbaşkanı 100 bin kişiye iş imkanı sağlanacağını söyledi! İstihdam...
Cumhurbaşkanı 100 bin kişiye iş imkanı sağlanacağını söyledi! İstihdam...
GİRİŞ 14.06.2018 10:04 GÜNCELLEME 14.06.2018 10:04

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ülke genelinde farklı alanlara farklı yatırımlar yaparak bu yatırımların bir faydasının da işsizliğe çözüm olacağını ifade ederek, Bursa’da yaptığı konuşmada önemli projelerini anlattı. Türkiye’nin farklı bölgelerine mega endüstrilerinin kurulacağını söyleyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ilk aşama olarak bu endüstri bölgelerine 45 katrilyonluk yatırımlar yapılacağını ve 35 bin kişiye iş imkanının sağlanacağını söyleyerek daha sonra bu projelerin büyütüleceği, yatırımların katlanarak artacağı ve toplam iş imkanı sayısının 100 bin kişiye çıkarılacağını yani 100 bin kişiye istihdam imkanının verileceğini belirtti. İşte konuşmaların detayları...

BURSA’YA YÜKSEK HIZLI TREN!

Erdoğan, Bursa'ya yüksek hızlı tren garı yapacaklarını, son 16 yılda şehre 18 baraj ve 15 gölet inşa ettiklerini, 11 baraj ve 2 göletin yapım çalışmalarının da devam ettiğini anlattı. İnşası süren Gemlik Büyükkumla Barajı ile Gemlik Körfezi'ndeki yerleşim yerlerine içme, kullanma ve sanayi suyu temin edeceklerini söyleyen Erdoğan, İznik Barajı'nın da yapımına başladıklarını belirtti. Erdoğan, inşa ettikleri sulama projeleriyle Bursa'da 517 bin dekar zirai araziyi sulamaya açtıklarını ifade ederek, şunları kaydetti:

"Uludağ ülkemizin en güzel milli parklarından biri. Ortalama dört ay süreyle kış sporları yapılan Uludağ'da özel sektöre ait 30 turizm tesisi, kamuya ait 16 tesis bulunuyor. Uludağ'ı bütüncül bir şekilde ele alarak turizmi geliştirmek ve Bursa'nın marka değerini artırmak için Tabiat Turizmi Master Planı ve Tabiat Turizmi Uygulama Eylem Planı hazırladık. İnşallah Uludağ'ı dört mevsim turizmin yapılacağı merkez haline getiriyoruz."

‘’MEGA ENDÜSTRİ BÖLGELERİNE İLK ETAPTA 45 KATRİLYONLUK YATIRIM’’

Türkiye'ye çok büyük sıçrama yaptıracak mega endüstri bölgeleri kuracaklarını açıklayan Erdoğan, "Kuruyoruz ama bunu Muharrem anlamaz, Kılıçdaroğlu anlamaz. Ötekilerin zaten çapını çok aşar. Ama mega endüstri bölgelerini Bursa çok iyi anlar, ülkemizde sanayinin, teknolojinin, araştırma ve geliştirme faaliyetlerinin merkezlerinden bir olarak Bursa da bu projenin içinde yer alıyor. Mega endüstri bölgelerinde ilk etapta, kardeşlerim 45 katrilyonluk yatırım yapılacak ve 35 bin kişiye iş imkanı sağlanacak. Daha sonra bu rakam yatırımda 140 katrilyona çıkacak, istihdam 100 bin kişiye kadar çıkacak." diye konuştu.

CHP'nin başında olmayı ülkenin hizmetinde olmaya tercih eden bir kişinin bulunduğuna işaret eden Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ne diyor? 'Gel bakalım buraya Muharrem.' Düşünün şimdi cumhurbaşkanı adayı, ona diyor ki 'Gel bakalım buraya Muharrem.' Yakasından rozetini söküp ortaya attıkları güya cumhurbaşkanı adaylarının tek derdi, geri dönüp partisinin başına geçmek. Gerçi Muharrem İnce'nin CHP ile başındaki zata ilişkin tespitleri çok isabetli. Biz söylesek yanlış anlaşılır ama Muharrem İnce bunu çok iyi anlatıyor. Gelin bunu Bay Muharrem'den dinleyelim."

Erdoğan, İnce'nin Kılıçdaroğlu'nu eleştiren konuşmasını meydandakilere izlettirdi.

Videonun ardından İnce'ye seslenen Erdoğan, "Şimdi Bay Muharrem, 24 Haziran'da sen birinci olamazsan çekip gidecek misin? Gider mi? Ya bunlar aynı be... Göreceğiz ama bunların hepsi kayda giriyor. Bunlar arşivlerden kaçamazlar, biz kovalarız, onlar kaçamazlar. Yeter ki benim sevgili milletimle biz beraber olalım. Ya sizin evladınız olmak var ya ayrı bir bahtiyarlık, bu ne güzellik ya Rabbi? Sizle beraber yürüdükten sonra evelallah... 'Yürüyeceksin millet yürüyecek arkanda', böyle dedik, böyle yürüdük." ifadelerini kullandı.