30 milyar dolarlık anlaşma onaylandı

Avrupa Birliği (AB), Sky şirketinin yaklaşık 30 milyar dolar karşılığında ABD merkezli Comcast tarafından satın alınması işlemine onay verdi.

30 milyar dolarlık anlaşma onaylandı
30 milyar dolarlık anlaşma onaylandı
GİRİŞ 15.06.2018 20:34 GÜNCELLEME 15.06.2018 20:35

AB Komisyonundan yapılan açıklamada, medya, televizyon ve eğlence  sektörlerinde faaliyet gösteren ABD şirketi Comcast'in, Sky firmasını yaklaşık 30  milyar dolar karşılığında satın alma teklifine yönelik rekabet soruşturmasının  tamamlandığı belirtildi.

Her iki şirketin de farklı ülkelerde faaliyet gösterdiklerine işaret  edilen açıklamada, inceleme sonucu söz konusu satın almanın rekabete olumsuz  etkisinin olmayacağı yönünde karara varıldığı bildirildi.

 

 

ABD'li kablolu TV ve internet şirketi Comcast'in sahip olduğu firmalar  arasında, uluslararası medya ve eğlence şirketi NBCUniversal ve NBC televizyonu  ile film yapımı ve distribütörlük şirketlerinden Universal Studios bulunuyor.

Sky firması ise Avusturya, Almanya, İrlanda İtalya ve İngiltere'de  ödemeli televizyon yayınları gerçekleştiriyor.

Avrupa'da faaliyet gösteren büyük ölçekli şirketlerde birleşme ve  satın almaları denetlemek AB Komisyonunun yetkileri dahilinde bulunuyor. AB  Komisyonu bunun için yürüttüğü inceleme ve soruşturmalarda rekabete aykırı bir  durum olup olmadığını değerlendiriyor. Rekabete aykırı durumların tespit edilmesi  halinde AB Komisyonu, birleşme veya satın almaları engelleyebiliyor.