İstanbul'a dev bir proje daha!

Kabataş Transfer Merkezi Projesi’yle toplu ulaşım araçları deniz yoluyla birbirine entegre olacak. Görüntü kirliliği ve trafik ortadan kalkacak. İstanbullu yeşil alan ve denizle buluşacak

İstanbul'a dev bir proje daha!
İstanbul'a dev bir proje daha!
GİRİŞ 16.06.2018 06:53 GÜNCELLEME 16.06.2018 08:54
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

İstanbul'da denizi karayla buluşturacak ilk proje olan ve Kabataş - Bağcılar Tramvayı, Kabataş - Taksim Füniküleri, Kabataş Mahmutbey Metrosu'nda iskele işleri tamamlandı. Transfer Merkezi Projesi tamamlandığında, deniz yoluyla gelen yolcular raylı sistemlere ve bodrum katta bulunan otobüs durakları ile özel araçlarına aktarma yapabilecek. Mimar Sinan Üniversitesi ile Beşiktaş İnönü Stadı arasındaki 1.5 kilometrelik alanın tamamı rekreasyon alanı olacak. Bölgeye nefes aldıracak proje bu yılın sonunda tamamlanacak. Proje sayesinde 100 bin metrekarelik doğal ve yeşil alanortaya çıkacak. Bölgedeki ağaçların korunmasının yanı sıra 500 yetişkin ağaç ile bin 500 farklı türde ağaç dikilecek.



TUR OTOBÜSLERİ YERİN ALTINA

Dolmabahçe önünde tur otobüslerinin oluşturduğu görüntü kirliliğini ortadan kaldırmak için, ikinci bodrum katta tur otobüslerinin park edeceği 12 araçlık park alanı ile, 750 araçlık yeraltı otoparkı olacak.



400 METRE SIZDIRMAZLIK DUVARI

Kazı işlemleri sırasında kazı alanını deniz suyu baskısı riskinden korumak amacıyla, proje alanını çevreleyecek yaklaşık 400 metre uzunluğunda 12 metre derinliğinde sızdırmazlık duvarı inşa edilecek. Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu'nun talebiyle yerinde ihya edilecek Hekimoğlu Ali paşa Çeşmesi ile Çizmecipaşa Mahmut Efendi'nin kabrinin bulunduğu anıt ağaç yerinde korunarak betondan saksı içine alınacak. Ağaç kendi doğal toprağıyla korunacak.

Öte yandan Kurul, daha önce yol çalışmaları sırasında yıkılan Çivici Liman Mescidi yerine yeni bir cami yapımını da uygun buldu. Proje tamamlandığında Taksim'e araç yoğunluğu ve Dolmabahçe etrafındaki trafiğin azalması bekleniyor. Transfer merkezini kullanan yolcular, alt katta bulunan PTT, banka, pazar yeri gibi birimlerden tüm sosyal ve günlük ihtiyaçlarını karşılayabilecek. Kabataş Meydanı'ndaki 65 bin 424 metrekarelik alan meydan ve rıhtımlarla birlikte 38 bin 411 bin metrekaresi yeşil alan, 54 bin 35 metrekaresi rekreasyon alanı olmak üzere, toplam 76 bin 395 metrekareye çıkacak. Projeyle kazandırılan rekreasyon alanı 32 bin 109 metrekare.

KAYNAK: SABAH
YORUMLAR 17
  • tatvanlı 5 yıl önce Şikayet Et
    türkiye de tek şehir var.. o da istanbul.. istanbul disinda başka sehir yok varsa yoksa bütün yatırımlar İstanbula gidiyor..
    Cevapla
  • sevim 5 yıl önce Şikayet Et
    sen ist cikmamissinda konusuyon turkiyenin heryerini cennete cevirdi reis bide ist turkiyenin ucte birini nerdeyse barindiriyor bunuda unutmamak lazim
    Cevapla
  • Batman 72 5 yıl önce Şikayet Et
    şahsen ben herşeyin istanbula endeksli olmasına karşıyım. çünkü bu ülkede 81 vilayet var. bu ülke sadece istanbul veya birkaç büyükşehir den ibaret değil. yatırımların ve ekonominin ülkenin heryerine eşit dağılması lazım tüm yumurtalar ayni sepete konulmaz ülkedenin lokomotifi durumunda olan bu yerlerde deprem olduğunu düşünün veya allah gõstermesin başka ülke tarafından zaptedildiğini o zaman senin ülken orta çağ veya afrikaya dõnūşür ancak bu esit şekilde dağıtılırsa ülke daha çok ayakta kalır iç ve dış göçler durur veya azalır kutsal şehir olmasıni tartişmiyorum biraz reel düşünmek lazim
    Cevapla
  • bülent duman 5 yıl önce Şikayet Et
    evet yeşil alanlar artırılmalı insanlar nefes alsın
    Cevapla
  • osmanlı 5 yıl önce Şikayet Et
    bhaskın yapılcak yer kıbrıs ve mekanda bellidir hemen hareket yapın
    Cevapla
  • osmanlı 5 yıl önce Şikayet Et
    hareket edin ve tüm kanı bozukları bulacaksınız
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle