Başbakan Yıldırım: Sanki seçime onlar giriyor

Başbakan Binali Yıldırım katıldığı canlı yayında ekonomiye ilişkin önemli açıklamalar yaptı. Yıldırım, ekonomideki manipülasyonlara ilişkin "Vatandaşlarımız şunu bilsin, Türkiye ekonomisi çok sağlam temellere dayanıyor, bankacılık sisteminin temelleri sağlam." dedi..

Başbakan Yıldırım: Sanki seçime onlar giriyor
Başbakan Yıldırım: Sanki seçime onlar giriyor
GİRİŞ 21.06.2018 10:35 GÜNCELLEME 21.06.2018 11:18

Başbakan Binali Yıldırım'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle;.

SANKİ SEÇİME ONLAR GİRİYOR

 

Her şeyi seçime bağlamak birçok konuda zaman kaybına neden oluyor. Piyasada bir durgunluk var. Vatandaşlar 24 Haziran gelsin de işimize gücümüze bakalım diyor. Dış küresel yatırımcılar da aynı şekilde. Türkiye ekonomisi üzerinde değerlendirme yapanların aşırı gayre içine girdiklerini görüyoruz. Değerlendirme kuruluşları çıktılar seçim öncesi değerlendirme yaptılar. Sanki seçime onlar giriyor. Bunlar normal şeyler değil. Değerlendirme kuruluşlarının aşırı gayreti manidar.

TEDBİRLERİMİZİ ALDIK

Darbe girişimi, vesayetle vs. Türkiye'yi alaşağı edemediler getiremediler son olarak ekonomi üzerinden gidelim dediler. Biz ekonomimizi sağlam temeller üzerine kuruludur. Bankacılık sektörü de öyle. Seçim sonrası için tedbirlerimiz aldık.

SOĞAN VE PATATES FİYATLARINDAKİ ARTIŞ

Spekülasyondan öte bir şey değil, göreceksiniz birkaç gün sonra böyle bir meseleyi konuşmayacağız.

YENİ HAVALİMANI AÇIKLAMASI

Çok büyük emeğimiz var, çok büyük bir hayalin gerçeğe dönüşmesi gibi bizi mutlu eden başka bir şey yok. 200 milyon yolcuya kadar çıkabilecek bir kapasiteye sahip olacak..