Önemli izin açıklaması! 2 günden 10 güne çıkarıldı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sarıeroğlu, Resmi Gazete'de yayımlanan değişiklikle izin haklarının genişletildiğini ifade edilerek, "Eşi doğum yapanların izni 2 günden 10 güne çıkarıldı. Evlilik ve doğum hallerinde verilen izin 3 günden 7 güne çıkarıldı. Süt izni ilk altı ay için 1,5 saatten 3 saate çıkarıldı" dedi

Önemli izin açıklaması! 2 günden 10 güne çıkarıldı
Önemli izin açıklaması! 2 günden 10 güne çıkarıldı
GİRİŞ 21.06.2018 15:33 GÜNCELLEME 21.06.2018 15:33
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu tarafından yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye'nin yarınlarına katkı sağlayan, kalkınması adına canla başla değer üreten çalışanların çalışma koşullarını iyileştirmeye devam ettiklerini ifade etti. Bakan Sarıeroğlu, açıklamanın devamında, Resmi Gazete'de yayımlanan değişiklikle 4/B çalışanlarının çalışma şartlarında önemli iyileştirmeler gerçekleştirildiğini ve izin haklarının genişletildiği belirtilerek bu değişikliklerden, geçici personel (4/C) iken sözleşmeliye (4/B) geçirilenlerin de yararlanabilececeğini vurguladı.

'2 GÜNDEN 10 GÜNE ÇIKARILDI'

Bakan Sarıeroğlu, bu kapsamda yapılan değişikliklerle ilgili şu ifadelere yer verdi:

"Eşi doğum yapanların izni 2 günden 10 güne çıkarıldı, evlilik ve doğum hallerinde verilen izin 3 günden 7 güne çıkarıldı. Süt izni ilk altı ay için 1,5 saatten 3 saate çıkarıldı. Doğum öncesi kullanılamayan analık izin süresinin doğum sonrası kullanılması sağlandı. 10 gün mazeret izni getirildi. Evlat edinenlere 8 hafta ücretli izni hakkı getirildi. 3 aya kadar refakat izni hakkı getirildi. Kadın personele hamileliğin 24'üncü haftasına kadar gece nöbeti veya gece vardiyası görevi verilemeyecek. Doğumdan sonra ise 2 yıl süreyle gece nöbeti veya gece vardiyası görevi verilemeyecek. Engelli personele süre sınırı olmaksızın isteği dışında gece nöbeti veya gece vardiyası görevi verilemeyecek. Doğum sebebiyle görevden ayrılabilme süresi 1 yıldan 2 yıla çıkarıldı. Evlat edinenlere de bu hak getirildi. Değişikliklerin 4B statüsünde çalışan tüm çalışanlarımıza hayırlı, uğurlu olmasını temenni ediyorum."

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 4
  • Nesrin 5 yıl önce Şikayet Et
    Bir de bizim emeklilikte yasa takılan kesimin mağduriyetini giderseniz diyorum sayın bakan !
    Cevapla
  • Beytullah 5 yıl önce Şikayet Et
    Sayın bakanım 4/a olanları ayirmayin
    Cevapla
  • Reis 5 yıl önce Şikayet Et
    4a li olanlari kim takiyor ki
    Cevapla
  • yaşamayalım 5 yıl önce Şikayet Et
    4A dakiler yaşamasın zaten...
    Cevapla