Bakan Canikli PULAT'ı anlattı

Milli Savunma Bakanı Canikli, ilk defa Afrin'de kullanılan yerli ve milli proje olan PULAT'ı anlattı. Ayrıca Canikli, Zeytin Dalı Harekatı sırasında ABD'den parasını verilmesine rağmen alınmayan akıllı füzelerini yerli olarak ürettiğimizi açıkladı.

GİRİŞ 22.06.2018 09:42 GÜNCELLEME 22.06.2018 10:08
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, Facebook, Twitter ve Instagram hesaplarından soruları yanıtladı.

Bakan Canikli, yerli ve milli olarak üretilen ve ilk defa kullanılan Afrin operasyonunda kullanılan PULAT'ın nasıl üretime geçildiğini açıkladı.

 

 

 

Canikli'nin açıklaması şu şekilde:

Fırat Kalkanı operasyonunda 60 tankımız darbe aldık. Zeytin Dalı Harekatı'ndan önce zırhlarını geliştirdik. ABD ve müttefiklerimizin terör örgütlerine verdikleri roketlerle ve füzelerle isabet aldı tanklarımız. Zeytin Dalı Harekatı'ndan önce başka ne yapabiliriz dedik. Teorik olarak tartışırken ASELSAN'dan bir öneri geldi. Tanka gelen roketleri havada 100 metrede imha edecek bir AKKOR dediğimi sistemimiz var ama o uzun vadeli. 2020-2021'de hayata geçirilecek.

Afrin operasyonunundan önce hızlı bir çözüm geliştirebilir miyiz tartışmasından sonra ASELSAN dedi ki tankın 4 köşesine uzun bölümlerine ortaların toplam 6 radar ve bomba yerleştiriyoruz. Tanka yönelik atış gerçekleştirildiğinde 3 km yakınlığında radar onu tespit ediyor. Havada izlemeye alıyor ve tanka varış süresini analiz ediyor. 3 kilometrede ateşlenen roket 35 saniyede tanka ulaşıyor. Radar hangi mesafeden atılırsa atılsın radar onu tespit ederek bitişindeki entegre çalıştığı bomba dışa doğru patlıyor ve o tank mühimmatı tanka temas etmeden imha ediliyor. Tüm testleri yapıldı, şu anda kullanıyor. Adı PULAT, düşünce ve tasarımı bize ait. Tepeden tırnağa yerli bir proje.

KAYNAK: YENİ ŞAFAK
YORUMLAR 13
  • murtaza 5 yıl önce Şikayet Et
    Abd ye, para veripte alamadığımız mühimmatların parası, yani abd bizim paralarımızı gaspmı etti, en azında paramızın peşine düşmemiz gerek, varmı böyle bir şey, abd, açık bir şekilde türkiye'yi dolandırıyor, tehdit ediyor, bizde susacağız, bu kabul edilir bir şey değil.
    Cevapla
  • mustafa 5 yıl önce Şikayet Et
    Ukrayna mali biz onlardan aldik
    Cevapla
  • Levent Altunyurt 5 yıl önce Şikayet Et
    Devlet bana ulassin , yerli arabamiz icinde basit ama cok önemli bir fikrim var. Bu arabayi dünyaya , dünyanin en güvenilir arabasi olarak sunabiliriz. Sadece bu özellik yilda 1 Milyon üzerinde arac satisini garantileyecek. 5 yil Patent hakki dolana kadarda piyasada ilk 5 e girebilme ihtimali var. Saygilarla
    Cevapla
  • Malatyalı 5 yıl önce Şikayet Et
    Devlet herkese ulaşamaz sen devlete ulaşacaksın
    Cevapla
  • LevRok 5 yıl önce Şikayet Et
    Yemin ediyorum bu benim detaylica yutub a yazdigim fikir. O yorumu ben 1 sene önce yazdim arayip bulacagim. Yani isterdimki, madem Internet de arastirmalar yapiliyor , fikiri üreten insanlara ulasilsin. Adim Levent Altunyurt.. Almanya
    Cevapla
  • Hamza 5 yıl önce Şikayet Et
    Harcanıyorsun sen Almanyata dön vatana.
    Cevapla
  • FM.. 5 yıl önce Şikayet Et
    muarrem ,meral, temel, selo duymasınlar hemen iptal ettirmek izin bir taraflarını yırtarlar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle