Sahil Güvenlik Komutanlığı personel alımı yapıyor! Kimler başvuru yapabilir?

Sahil Güvenlik Komutanlığı farklı birimlerde istihdam etmek üzere lise mezunu personel alımı yapıyor. Alımlarla ilgili başvuru şartları ve detayları haberimizde...

Sahil Güvenlik Komutanlığı personel alımı yapıyor! Kimler başvuru yapabilir?
Sahil Güvenlik Komutanlığı personel alımı yapıyor! Kimler başvuru yapabilir?
GİRİŞ 06.07.2018 10:52 GÜNCELLEME 06.07.2018 10:52

Devlet Personel Başkanlığı tarafından yayımlanan ilana göre Sahil Güvenlik Komutanlığı; Marmara ve Boğazlar Komutanlığı, Mersin Onarım Komutanlığı, Karadeniz Destek Komutanlığı ve Ege Deniz Onarım Destek Komutanlığı bünyesinde istihdam etmek üzere lise mezunu ve toplamda 74 kişilik personel alımı yapılıyor. İlanların özel başvuru şartları detayları nelerdir?

BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

- Türk vatandaşı olmak,

- 18 yaşını tamamlamış olmak,

- 2016 Kamu Personeli Sınavından (KPSS) KPSS94 puan türünden en az altmış ve üzeri puan almak,

- Affa uğramış olsa bile Devletin güvenliğine karşı suçlar, anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, millî savunmaya karşı suçlar, Devlet sırlarına karşı suçlar ve casusluk, cinsel saldırı veya çocuğun cinsel istismar, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkum olmamak,

- Hakkında yapılacak güvenlik soruşturmasının olumlu sonuçlanması,

- Kamu kurum ve kuruluşlarının kendi disiplin mevzuatı uyarınca görevinden veya meslekten ihraç edilmemiş olmak,

- İşe gönderme öncelik hakkından yararlanacak adaylar, durumlarını daha önce çalıştıkları kamu kurum ve kuruluşlarından alacakları belge ile ispat etmek zorundadırlar. Terörle mücadele sırasında malul sayılmayacak şekilde yaralananlar, sağlık raporu ve terörle mücadelede yaralandığını gösteren komutanlık yazısı ile, terörle mücadelede göstermiş oldukları üstün başarı nedeni ile takdire layık görülenler Kuvvet komutanlığı için asgari Tugay Komutanlığınca, Jandarma Genel Komutanlığı için asgari Alay Komutanlıklarınca kendilerine verilen takdir belgeleriyle durumlarını belgelemeleri gerekmektedir.

BAŞVURULAR NE ZAMAN YAPILACAK?

Söz konusu ilana başvurular 28 Haziran - 07 Temmuz 2018 tarihleri arasında Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürlükleri veye internet (www.iskur.gov.tr) aracılığıyla yapılacaktır. İlanların detaylarını ve özel başvuru şartlarını görmek için tıklayınız.

* Ege Deniz Onarım Destek Komutanlığı 18 Sürekli İşçi Alacak

* Karadeniz Onarım Destek Komutanlığı 20 Sürekli İşçi Alacak

* Marmara ve Boğazlar Komutanlığı 31 Sürekli İşçi Alacak

* Mersin Onarım Komutanlığı 5 Sürekli İşçi Alacak