Bakan açıkladı: İhaleyi Türkiye kazandı

Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, "Pakistan Deniz Kuvvetlerinin ihtiyacı olan 4 korvetin ihalesinin sonuçlandığını ve bu ihaleyi Türkiye'nin kazandığını açıkladı.

GİRİŞ 05.07.2018 11:40 GÜNCELLEME 05.07.2018 12:24
Bu Habere 103 Yorum Yapılmış

Türkiye'nin yüzde yüz yerli tasarım ilk milli savaş gemi projesi MİLGEM'den ilk ihracat hamlesi de geldi. Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli "Pakistan Deniz Kuvvetlerinin ihtiyacı olan 4 korvetin ihalesi sonuçlandı ve bu ihaleyi Türkiye olarak biz aldık." dedi. 

 

 

BUGÜNE KADARKİ EN BÜYÜK İHRACAT

Ülkemiz, Bakanlığımız ve Türk savunma sanayisi için çok önemli bir gün" ifadelerini kullanarak düşüncelerini dile getiren Canikli, "Bugüne kadar Türk savunma sanayisinde bir seferde en yüksek rakamlı ihracattır bu" ifadelerini kullandı. 

TARIM İHRACATININ YÜZDE 25'İNE TAKABÜL EDİYOR

Nurettin Canikli, haziran ayında milli savaş gemisi satışında sona yaklaşıldığını, tek kalemdeki en büyük savunma ihracatı olacağını ve fiyatının Türkiye’nin tarım ihracatının yüzde 25’ine tekabül ettiğini ifade etmişti.

Geçen yıl Mayıs ayında Türkiye ile Pakistanlı savunma sanayi şirketleri arasında Pakistan Deniz Kuvvetleri için dört adet Ada sınıfı MİLGEM'in Karaçi Tersanesi'nde üretilmesi için iyi niyet anlaşması imzalanmış, nihai anlaşmanın geçen yıl Haziran'da imzalanacağı duyurulmuştu.

Türkiye'nin kendi kaynakları ve bilgi birikimiyle geliştirdiği MİLGEM, Deniz Kuvvetleri'nde Ada sınıfı altında faaliyet gösteriyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 103
  • arda 5 yıl önce Şikayet Et
    uretilsin gururumuzdur tamam da biz daha motor uretemiyoruz.nasil yuzde yuz yerli oluyor onu anlamiyorum
    Cevapla
  • Akın 5 yıl önce Şikayet Et
    Birçok ülkenin Allahın izni ile Türkiye halifeliği emrinin altına gireceğini müslümanların yek vücut olacağını hatta avrupada bazı ataist ülkelerin müslümanlığa geçeceğini akın akın insanların Allahın dinine gireceği bir dönem olacağını göreceğiz inşallah.
    Cevapla
  • SeLin ce 35 5 yıl önce Şikayet Et
    Kurtlar vadisi etkisi
    Cevapla
  • Halil61 5 yıl önce Şikayet Et
    Neden Karaçide üretiyoruz diyen vatandaşlar acaba iphone neden çinde üretiliyor diyorlarmı
    Cevapla
  • Turco 5 yıl önce Şikayet Et
    MİLGEM'lerde yerlilik çok yükseldi. Zaten ABD pek çok cihaza ambargo uyguluyor. Biz aynısını üretince tamam alın veriyoruz diyor. ASELSAN ve Tübitak içerisindeki pek çok cihazı yerlileştirdi. Üzerindeki hava savunma ve radarlarını da ASELSAN üretiyor. O yüzden Türkiye'ye ciddi para kalacak. Dünyada bizim ürettiğimiz gemilerin sayısı arttıkça daha ciddi ülkelere de satarız. Zaten silah satmadıkça ihracat ciddi seviyelere gelmiyor. Ve de teknoloji de her zaman silah sanayi ile gelişmiştir. En basiti, interneti kim icat etti. DARPA
    Cevapla
  • snx 5 yıl önce Şikayet Et
    şimdi desenki bak hükümetin başarısına chp li vatandaşın cevabı şu olur zaten olacaktı zaten yapılacaktı :) ama nedense hayret verici gelişmeler akparti zamanında oluyor.muvaffak eyle ya Rabbim.amin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle