IMF'den yeni hükümete ilişkin ilk açıklama

Uluslararası Para Fonu (IMF) Sözcüsü Gerry Rice, Türkiye'deki yeni hükümetin sağlıklı ekonomi politikaları uygulamaya kararlı olduğunu gösterdiğini belirtti.

IMF'den yeni hükümete ilişkin ilk açıklama
IMF'den yeni hükümete ilişkin ilk açıklama
GİRİŞ 13.07.2018 00:03 GÜNCELLEME 13.07.2018 11:34
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

Uluslararası Para Fonu (IMF) Sözcüsü Gerry Rice, Türkiye'deki yeni hükümetin sağlıklı ekonomi politikaları uygulamaya kararlı olduğunu gösterdiğini belirterek "Önemli olan yeni yönetimin sağlıklı ekonomi politikalarına, makroekonomik istikrarı güçlendirmeye ve dengesizlikleri azaltmaya kararlı olduğunu gösteriyor olması." dedi.

IMF Sözcüsü Rice, Washington'da düzenlediği basın toplantısında AA muhabirinin Türkiye'ye yönelik sorularını yanıtladı.

'YENİ HÜKÜMET KARARLI'

 

 

"Yeni hükümet sistemi çerçevesinde, ekonomiyi ilgilendiren bakanlıkların sayısının bürokrasiyi azaltmak amacıyla altıdan üçe indirilmesine" ilişkin soru üzerine yapısal değişiklikler konusunda yorum yapamayacağı kaydeden Rice, "Önemli olan yeni yönetimin sağlıklı ekonomi politikalarına, makroekonomik istikrarı güçlendirmeye ve dengesizlikleri azaltmaya kararlı olduğunu gösteriyor olması." diye konuştu.

'MERKEZ BANKASI GÜVENCE ALTINDA'

Rice, ayrıca, ekonomi yönetiminin piyasalarda yaşanan volatilite (oynaklık) sonrasında, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının fiyat istikrarını sağlamaya yönelik operasyonel bağımsızlığının güvence altında olduğunu ortaya koyduğunu vurguladı.

YORUMLAR 14
  • cüneyt 5 yıl önce Şikayet Et
    Ahhh şu merkez bankasının tüm hisseleri TÜRKİYE CUMHURİYETİNİN elinde olsa var ya siz o zaman göreceksiniz ekonomiyi laleler.....
    Cevapla
  • Hamza 5 yıl önce Şikayet Et
    Dolar niye hala 5şe yakın????
    Cevapla
  • Maalesef gecekler 5 yıl önce Şikayet Et
    Yani turkiye cumhuriyet mekez bankasi A.Ş hala türkiye cumhuriyeti merkez bankası ile ortak anlayacagimiz hapi yutup millilesemeyecegiz bizim adimiza para basmaya imf devam edecek
    Cevapla
  • İron 5 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye para basmıyor. maalesef gerçek bu cahil.
    Cevapla
  • resul k 5 yıl önce Şikayet Et
    yahu turkiye cumhuriyet merkez bankasinin sadece yüzde 61 turkiyenin geriye jalan yuzde 39 yine siyonizimin dolarin harareti bundan dolayı dusmuyor o yuzden tam bagimsiz turkiye icin 100 de 100 turkiyenin olursa sıkinti kalmaz ve turkiye cumhuriyet merkez bankasi degil turkiye cumhuriyeti merkrz bankası olur.ayrica cumhuriyetin ilk yillarinda sadece yuzde 15 i bizimdi rahmetli menderes yuzde 50 ye çıkardı reisde yuzde 61 e geriye kalan 39 u bir sekilde acilen ele gecirmemiz lazim yoksa dolar felan dusmez
    Cevapla
  • 2023 5 yıl önce Şikayet Et
    kalpazan para cazgırları dünyayı sömürdünüz. Eşit olmayan şeytani düzen. ülke para değerleri aynı olmalı. Bir lira eşit bir dolar bir euros olmalı.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle