Bir günde 35 bin araç geçti! Akın akın geliyorlar

Yıllık izinlerini Türkiye'de geçirmek için yola çıkan gurbetçiler, Kapıkule Gümrük Kapısı'nda uzun kuyruklar oluşturdu.

Bir günde 35 bin araç geçti! Akın akın geliyorlar
Bir günde 35 bin araç geçti! Akın akın geliyorlar
GİRİŞ 16.07.2018 15:57 GÜNCELLEME 16.07.2018 15:57
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

Sabah erken saatlerden itibaren gümrük kapısına gelen gurbetçiler, pasaport kontrollerinin yapılması için beklemeye başladı. 

İşlemler dolayısıyla oluşan uzun kuyruklarda yorulan bazı vatandaşlar, gümrüksüz satış mağazalarının bulunduğu alanlarda bir süre dinlendi. 

 

 


Fransa'dan gelen Kenan Özdeş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tatilini geçirmek için ülkesine geldiğini ve sevdiklerine kavuşacağı için mutlu olduğunu söyledi.

Türkiye'nin çok güzel bir ülke olduğunu, her geçen gün daha da ileri gittiğini ifade eden Özdeş, "Avrupa bizi çok geri görüyor ama durum böyle değil, ülkemiz gelişiyor hep ileri gidiyor. 20 yıldır Fransa'da yaşıyorum. Türkiye bu sürede Fransa'ya 20 kat fark atmıştır." dedi.

Hollanda'dan Aksaray'a giden Sercan Beyaz ise Türkiye'ye girince büyük sevinç yaşadığını belirterek, "Allah kimseyi vatanından ve toprağından ayrı bırakmasın." diye konuştu.

Bu arada, son 24 saatte Kapıkule Gümrük Kapısı'ndan yurda yaklaşık 35 binden fazla kişinin giriş yaptığı öğrenildi. Gümrük yetkilileri, İçişleri Bakanlığı ile gümrüklerde kullanılan sistem entegrasyonu ve alt yapı iyileştirmeleri sonucu en yoğun anda gümrüklerde bekleme sürelerinin 50 - 60 dakika arası olduğunu ifade etti.

YORUMLAR 14
  • Arif 5 yıl önce Şikayet Et
    Gelin kardaşlar gelin. Zamanı gelince avrupayıda ele geçireceğiz. Sizin sayenizde
    Cevapla
  • isa 5 yıl önce Şikayet Et
    arkalarına bile bakmaz onlar sen dara düşünce. onlara güvenip kuyuya inme. kuyuya düşünce biz avrupalıyız derler ipide aşağı sana atarlar.
    Cevapla
  • Konyalı 5 yıl önce Şikayet Et
    Rabbim herkese hayırlı izinler nasip etsin Güle güle gidin ve sağ salim dönün. Akparti den önceki yıllarda Kapıküle de 14 saat 12 saat beklediğimi bilmiyorum. Hizmet edenlerden Allah (cc) Razı olsun ve hizmetlerini artırmak nasip eylesin. AMİN
    Cevapla
  • halitbinvelit 5 yıl önce Şikayet Et
    gelisiniz güzel ama gerigidisiniz de güzel
    Cevapla
  • Hüseyin 5 yıl önce Şikayet Et
    35 araç değil 35 bin kişi giriş yaptı. 10 bin araç girişi var.
    Cevapla
  • aziz yılmaz 5 yıl önce Şikayet Et
    donun madem.....bekara hanımı boşamak kolay..tamam güzelliklerimiz var..ama avrupadan gerideyiz..trafikten insan davranışına..yapılaşmadan yesil alana...gelirden sosyal hayata..mesela ben zeytinburnunda eşimi kızımı alıp 22 de sokakta dolaşamıyorum..gunduzde aynı..anladınız herhaldeçç10 kişiden 8 i turkce konuşmayanlardan
    Cevapla
  • Arif 5 yıl önce Şikayet Et
    Aynı dili konuşanlar değil, aynı duyguyu paylaşanlar anlaşır.
    Cevapla
  • Arif 5 yıl önce Şikayet Et
    Yapıcı olmak güzel. Yıkıcı olmak kolay
    Cevapla
  • Tsli 5 yıl önce Şikayet Et
    Anlamadım çünkü bir insanın konuştuğu dille senin sokağa çıkmamanın bir alakası olmamalı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle