Enerjide yaptı sıra ekonomide! Yeni dönem başlıyor

Yeni kabineye atanan isimlerin tamamının alanlarında uzman isimlerden seçilmesiyle birçok temel sorun çözülecek. Enerjinin başındayken 'Yerli ve Milli Enerji' hamlelerini gerçekleştiren Berat Albayrak'ın ekonominin başına gelmesiyle 'Yerli ve Milli' ekonomiye geçiş hızlanacak...

GİRİŞ 18.07.2018 09:06 GÜNCELLEME 18.07.2018 09:21
Bu Habere 55 Yorum Yapılmış

Başkan Erdoğan'ın açıkladığı yeni kabinenin en önemli özelliği ağırlıklı olarak Meclis dışından ve alanında uzman kişilerden oluşması.

Yeni dönemin ilk kabinesine dışardan atanan isimlerin her birinin kendi alanında uzman ve tecrübeli kişilerden oluşması, yeni döneme uygun bir tercih olarak ortaya çıkıyor.

 

Kendi alanlarında başarılı işlere imza atmış isimlerin bakanlıkları döneminde bu bilgi ve birikimleri devlette de kullanarak birçok temek sorunu çözmesi bekleniyor.

MECLİS'TEN ATANAN İSİMLER

Yeni dönemin ilk kabinesinde devletin temelini oluşturan 4 bakanlığa Meclis'ten isimler atandı. Bu bakanlıkların en önemli bakanlıklar olmasının yanında bakanlarda kamuoyu tarafından bilinen ve başarılı bulunan isimler olması dikkat çekti.

EN ÇOK MERAK EDİLEN EKONOMİYDİ

Türkiye'nin yeni sisteme geçmesiyle beraber içeride ve dışarıda en çok merak edilen ekonominin başında kimin olacağıydı. Hem içeride hem de dışarıda beklenti güçlü bir ismin ekonominin dümenine geçmesiydi.

Yurt içi ve yurtdışında iyi eğitim görmüş olan genç bakan Berat Albayrak'ın Hazine ve Maliye Bakanı olarak atanması bu beklentiyi nokta atışı olarak karşılamış oldu.

Enerji Bakanlığı yaptığı dönemde Türkiye’nin enerjideki dışa bağımlılığını azaltmak için büyük çaba gösteren ve Milli Enerji Strateji Belgesi’ni hazırlayan Albayrak, ekonominin başındayken de , önemli ve acil yapısal reformları içine alan detaylı ve kapsayıcı bir ekonomik programın uygulamaya alacak.

Bakan Albayrak'ın yaptığı ilk açıklamada vurguladıkları yeni dönemin yol haritasını da açıklıyor. 

-Enflasyonla mücadele,

-Merkez Bankası bağımsızlığı

-Bütçe disiplini,

-Türkiye ekonomisinin istikrarlı ve sürdürülebilir bir büyüme hedefi,

-Uluslararası finansal piyasalarla işbirliği konusunda net mesaj,

-Bakanlıklar arası uyumsuzluk ve karar almadaki gecikmelerin önüne geçilecek.

TURİZMDE BİR İLK

Öte yandan Sağlık ve Turizmde iş adamı bakan döneminin ilk örnekleri yaşanırken Turizm’de ayrı bir ilk daha gerçekleşti. Turizm Bakanlığı'na ilk kez turizm kökenli ve Türkiye turizmini çok iyi bilen bir isim getirildi.

YORUMLAR 55
  • Hüdavendigar 5 yıl önce Şikayet Et
    Hesap işletim ücreti ile bankalar ihya oldu ,milletin parası tefeciye sermaye oldu
    Cevapla
  • erol 5 yıl önce Şikayet Et
    Ekonomi deki tek sorun; Milleti yıllardır sömüren BANKALAR; bu bankalar, son 10 senede faiz ve dolandırıcılık yolu ile bu Milletten KAÇ YÜZ MİLYAR sömürdü? ve sömürülen bu Milletin Parasının Ne kadarı - Kaç Yüz Milyarı Ülke dışına çıkarıldı. bu dışarı çıkarılan Milyarlar Ülke EKONOMİSİNDE kalsaydı bu gün Ekonomik Sorun diye bir şey olmazdı. (Ekonomik çözüm burada)
    Cevapla
  • enver 5 yıl önce Şikayet Et
    tabii ki bunlar daha önemli ama özlük haklarında barışmayı ve affetmeyi bekleyen emekli vergi müfettişlerinin 3600 ek göstergelerini kulak arkası etmemek gerekmez mi?
    Cevapla
  • Mst 5 yıl önce Şikayet Et
    Ek atamaya pay ayirsa bari yeni bakanimiz öğretmenleri sevindirse
    Cevapla
  • bu dunyada misafir 5 yıl önce Şikayet Et
    sn bakanim israfi onleyin şaha kalkar ulke
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle