Bakan resmen açıkladı! Dev paket tamam...

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Çinli finans kuruluşlarından, enerji ve ulaştırma sektörü yatırımları için özel sektör, kamu kurumları ve bankalara sağlanacak 3,6 milyar dolarlık kredi paketinin tamamlandığını duyurdu.

Bakan resmen açıkladı! Dev paket tamam...
Bakan resmen açıkladı! Dev paket tamam...
GİRİŞ 26.07.2018 18:21 GÜNCELLEME 26.07.2018 19:48
Bu Habere 33 Yorum Yapılmış

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Twitter hesabından paylaştığı mesajda, mayıs ayında gerçekleştirdikleri Çin seyahatindeki görüşmelerin meyvesini verdiğini belirtti.

Çinli finans kuruluşlarından, enerji ve ulaştırma sektörü yatırımları  için özel sektör, kamu kurumları ve bankalara sağlanacak 3,6 milyar dolarlık  kredi paketinin tamamlandığına dikkati çeken Albayrak, "Emeği geçen herkese  teşekkür ediyorum. Hayırlı olsun." ifadelerini kullandı.

 

 


Albayrak, mayıs ayındaki Pekin ziyareti sırasında Uluslararası Çin Endüstri ve Ticaret Bankası (ICBC) Başkanı Yi Huiman ile görüşerek, Türkiye'deki enerji yatırımlarında finansman ve uzun vadeli stratejik iş birliği konularında görüş alışverişinde bulunmuştu. 

YORUMLAR 33
  • Misafir 57 5 yıl önce Şikayet Et
    Hani Ekonomi ve Piyasalar Seçimlerden Sonra Düzeliyordu Koca Bir Yalanmıydı Bu Söylemler Düzelen Bişey Varsa Zengin Kesimin Sermayesine Sermaye Kattığıdır.
    Cevapla
  • milletin ferdi 5 yıl önce Şikayet Et
    Borç alınmasını eleştirenlere: Sizin yatırım yapacak paranız ve niyetiniz vardı da engel olan mı oldu? Siz yatırım yapacaklara faizsiz kredi vermek istediniz de engelleyen mi oldu? Memleket hayrına tek bir şey yapmayanlar iş lafa gelince boşa laga luga yapıp eleştirmeyi çok iyi biliyor. Türkiye'nin enerji yatırımına ihtiyacı var mı, var. Bunun için sermayeye ihtiyacı var mı, var. Siz bırakın zengin daha zengin oldu diye zırvalayanları, zengin denilenlerde bile yatırımlar için yeterli sermaye birikimi yok. Halkta da tasarruf eğilimi düşük olduğuna göre krediden başka çözüm yok. İstersen kredi alıp yararlı yatırım yapmazsın ama yıllar yılı petrole doğalgaza dövizle para ödemeye devam edersin.
    Cevapla
  • Misafir 5 yıl önce Şikayet Et
    Suriyelilere 40 milyar dolar harca 3.5 milyar dolar kredi alip sevinelim bu ekonomide biseyler var ama yine bedelini odeyen ilerde halk olucak o kesin sonumuz hayir olsun zaten hersey ates pahasi
    Cevapla
  • milletin ferdi 5 yıl önce Şikayet Et
    O paranın bir yere gittiği mi var? Yine Türkiye'de çalışana, üretene, hizmet verene gidiyor. Mesela Suriyeli bir doktora gidiyor, o doktora zaten devlet maaş ödüyor. O doktor için ayrıca para ödenmiyor ama Suriyeliye hizmet verildiği için, o hizmetin bedeli yardım hanesine yazılıyor.
    Cevapla
  • Hayırlı cumalar 5 yıl önce Şikayet Et
    Ne demek şimdi bu kredi aldığımız için mi sevineceğiz.İnsanların aklıyla dalga geçmeyin. Ekonomi iyi borç özel sektörün borcu deniliyor ama kamuya da borç alıyorsunuz. Allah yardımcımız olsun.
    Cevapla
  • milletin ferdi 5 yıl önce Şikayet Et
    Bütçe denk olsa bile ilave yatırımlar için yine para gerekli. Devlet veya özel sektör kim yatırım yaparsa kredi ona verilecek, ama karşılığında daha karlı bir yatırım olmuş olacak. Ortada zarar falan yok yani.
    Cevapla
  • grbn. 5 yıl önce Şikayet Et
    Hakim,savcı,doktor,komutan,az da din görevlisi,öğretmen ve diğer ÖNEMLİ "Memur" lara verilen torba zamlarla ilgili kaynak bulunmuş . Borç Para mı aramaya gitti çine ? borç bulduk diye sevinelim mi ? borç aradığımıza mı üzülelim, en yakın çinden bulduğumuza mı ? neresinden baksak utanç verici.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle