Müjde! 3 kamu bankasından düşük faizli kredi

20 bin liraya kredide faiz 1.33, 100 bin liraya kadar 1.48 olacak. İmar barışı için düşük faizli kredi uygulaması pazartesi başlayacak.

Müjde! 3 kamu bankasından düşük faizli kredi
Müjde! 3 kamu bankasından düşük faizli kredi
GİRİŞ 03.08.2018 09:51 GÜNCELLEME 03.08.2018 17:23
Bu Habere 32 Yorum Yapılmış

İmar barışı uygulaması için düşük faizli kredi verilecek. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Ziraat, Halk ve Vakıf bankaları ortak bir çalışma yürüttü.

Üç kamu bankasınca verilecek kredinin faizi, 20 bin liraya kadar yüzde 1,33 olarak uygulanacak. 100 bin liraya kadar olan krediler için yüzde 1,48; 100 bin lira ve üzeri krediler için ise yüzde 1,65 faiz alınacak. Uygulama pazartesi günü başlayacak.

YAPILAN AÇIKLAMA ŞU ŞEKİLDE; 

8 Haziran 2018 tarihinde başvuru süreci başlayan ve 31 Ekim 2018 tarihinde sona erecek olan İmar Barışı düzenlemesine ilişkin Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız ile ortak çalışma yürüten Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank; ‘Yapı Kayıt Belgesi’ alacaklar için kredi faiz oranlarında indirime gitmiştir.

 

 

Vatandaşlarımızın imar sorunlarının çözülmesi amacıyla hayata geçirilen İmar Barışı ile imara aykırı, ruhsatsız veya ruhsat eklerine aykırı olan yapıların kayıt altına alınması sağlanacaktır.

İmar Barışından daha çok vatandaşımızın faydalanmasını sağlamak için bir süredir çalışma yürüten üç kamu Bankamız;  Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank bu çalışmasını sonuçlandırmıştır.

Üç bankamızca hazırlanan ‘İmar Barışı Kredisi’ 06 Ağustos 2018 Pazartesi gününden itibaren  başvuru sahiplerinin kullanımına sunulacaktır.

İmar Barışı Kredisinden yararlanmak isteyen vatandaşlarımız başvurularını 31 Ekim 2018 tarihine kadar e-devlet üzerinden yapması gerekmektedir.

Başvuru sahipleri daha sonra İmar Barışına konu tahakkuk tutarları  kadar finansman ihtiyaçlarını; adı geçen bankalarımızdan  60 aya kadar vade seçenekleriyle 1,33’den başlayan faiz oranları ile kredi olarak karşılayabileceklerdir.

Vatandaşlarımız “Yapı Kayıt Belgesi” almak için 31 Aralık 2018 tarihine kadar ödeme yapabileceklerdir.kamu bankalarından düşük faizli kredi

YORUMLAR 32
  • Emeklidur 5 yıl önce Şikayet Et
    Faize ve faizli işlemlere,kredilere Allah,kimseyi muhtaç etmesin.Kurtulamadık gitti şu yahudi ekonomik sistemlerinden.
    Cevapla
  • halil 5 yıl önce Şikayet Et
    hani faiz haramdı, böyle bir şey olabilir mi, haramın azı çoğu olmaz
    Cevapla
  • zafer 5 yıl önce Şikayet Et
    "Faiz alan da veren de Allah C.C. 'a savaş açmış gibidir" tehdidinden pek birşey anlamadığımız anlaşılıyor. Uzak durduğun müddetçe orandan sanane, bu müslümanın derdi değil ki.
    Cevapla
  • SPAZM 5 yıl önce Şikayet Et
    Bu isin mujdesi olmaz devlet BANKALARİ dahil butun bankalar vatandasini soyuyor.KAR EDİYOR BANKALAR OLMAYAN PARAYİ KAR EDİYORLAR.BOSLUKTAKİ BASİLMAYAN PARALAR.İNSANLARİN PARASİYLA PARA KAZANİYORLAR.BİR BASKA İNSANİ DA EZİYORLAR.DEVLETTE BANKALARİYLA İCRA DAİRELERİYLE BUNLARA YARDİM EDİP ZOR DURUMA DUSUP ODEME GUCUNU KAYBEDENLERE ODE DİYOR.İNSAN BU İNSAN HER SEY İNSAN İCİN
    Cevapla
  • emre38 5 yıl önce Şikayet Et
    geçin bu işleri sicili bozulmamış esnaf kalmadı. yeter artık bölünmüş yolları tekrar tekrar yapılıyor devlet daireleri savurgan hareket ediyor. esnaf kan ağlıyor...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle