Bakan Albayrak açıkladı: iki yeni banka geliyor!

Türkiye’nin yeni ekonomik vizyonunu çizen Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, ‘3+1’ sac ayağı bulunan modelin büyüme ve istihdam yaratarak Türkiye’yi bir üst lige çıkaracağını söyledi. Bakan Albayrak iki yeni bankanın da müjdesini verdi.

GİRİŞ 11.08.2018 08:55 GÜNCELLEME 11.08.2018 09:21
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Finansal sisteme iki yeni önemli model kazandıracaklarını açıklayan Bakan Albayrak, ‘100 Günlük Eylem Planı’nında da yer alan Emlak Bankasını, tüm işlevine uygun şekilde sisteme kazandıracaklarını dile getirdi.

Albayrak, “Yine kalkınma diyoruz ama bununla ilgili somut adımı da atıyoruz. Kalkınma Bankasının yapısal altyapısını bitirdik. O da ekimde mecliste. Güçlü bir bilançoya hızlı bir şekilde kavuşturup, çok iyi bir işlev kazanması sağlanacak” diye konuştu. 

 

 

YORUMLAR 12
  • Yeşilbere 5 yıl önce Şikayet Et
    Kurulacak Milli bankalarımızın muhakkak bir faydası olacaktır. Ama İslam ülkelerinin bir araya gelerek acilen ortak bir banka kurması lazım. Eğer bu banka kurulursa, hiçbir İslam ülkesi dolar yada euro altında ezilmez
    Cevapla
  • bjk56 5 yıl önce Şikayet Et
    meclis tatile girmesin bu dönemde
    Cevapla
  • Bakalım 5 yıl önce Şikayet Et
    Emlak sektörü elindekini bir eritsin fiyatlar aşağı insin. Emlak sektörünün elindeki sermayeyi yeni sanayi kolları özellikle de dışa bağımlılığımız olan alanlanlarda oluşturarak kaydırın. Bu emlak sektörü böyle gitmez. Bu sermayeyi sanayiye veya eksiğimiz olan başka sektörlere aktarmalıyız. Bu emlak sektörü ne kadar büyüyecek bu konjonktürle. Yazık günah aldığımız borçları iyi kullanalım. Tokiyi daha etkin kılalım. Emlak sektörüne boyun eğmeyin. Oluşturdukları istihdam bile geçici. Artık her sermaye sahibi parasını bu sektöre yatırıyor neredeyse, bunun da ulaşacaği doğal karı var.
    Cevapla
  • numan 5 yıl önce Şikayet Et
    dünyada faizsiz sizteme geçmek şart. faiz israilin işine geliyor
    Cevapla
  • asde 5 yıl önce Şikayet Et
    Hahhhaaaa cok seviyorum cocukca saf fikirleri, dünyanin isi yok seni dinliyecek kazancsiz yani Kapitalist sistemi birakacak komunistlige dönecek. Haasahhaha
    Cevapla
  • Aslan 5 yıl önce Şikayet Et
    Kan emici bankalar yerine devlet kontrolü ve denetiminde Çiftlikbank benzeri oluşumlar kurun. Hayvancılık, tarım gelişir, istihdam sağlanır. Milletde gönül rahatlığı ile yatırım yapar yastık altı ekonomiye kazandırılmış olur.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle