800 bin gence iş fırsatı

Hükümet binlerce gencin iş hayatına ilk adımını atması için harekete geçiyor. Çalışma kapsamında Türkiye İş Kurumu üniversite mezunlarını iş ofislerine davet etmeye başladı. Yılda 800 bin genci iş hayatı ile buluşturacak yeni sistemle birlikte üniversite öğrencileri hem çalışıp hem de eğitimine devam edebilecek.

800 bin gence iş fırsatı
800 bin gence iş fırsatı
GİRİŞ 11.08.2018 11:37 GÜNCELLEME 11.08.2018 12:15
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Hükümet gençlere meslek seçiminde destek verip kariyer fırsatı yaratırken, her yıl mezun olan 800 bin üniversiteliye iş kapısı açacak. Finanstan bilişime, inşaattan turizme, sağlıktan teknolojiye her alanda bir dizi stratejik karar devreye girecek.

Türkiye İş Kurumu üniversite mezunlarını iş ofislerine davet ederken, özel sektörün mimar, yazılım destek uzmanı, işyeri hekimi, mühendis ihtiyaçlarına da hızlı bir şekilde yanıt verilecek.

 

Bu kapsamda 2023'e kadar 400 binin üzerinde turizmci yetiştirilecek, 100 bin bilişimci işe alınacak. Üniversite mezunlarına ilişkin düzenli olarak istihdam izleme araştırması yapılacak. Yeni sistemle birlikte üniversite öğrencileri de devlette hem çalışıp hem de eğitimine devam edebilecek.

MESLEK SINIFLAMA SİSTEMİ

Bu projeyle 2023'e kadar Türkiye'deki bütün üniversitelerdeki 18-25 yaş arasındaki öğrenciler ilk kez sigorta sistemine dâhil edilecek. İşgücü piyasası eğitimleriyle 2.2 milyon gence iş imkânı oluşturulacak. Esnek çalışma biçimleri sosyal güvenlik sistemiyle desteklenecek, çalışanların kazanılmış hakları korunarak, ekonomik ve sosyal haklarıyla istihdam edilebilirliği sağlanacak.

Ulusal meslek sınıflama sistemi oluşturacak hükümet, öğrenci ve velilere yönelik meslek tanıtım faaliyetlerinin etkinliğini artıracak.

İŞGÜCÜ İZLENECEK

İşgücü piyasası için bilgi-izleme sistemi tasarlanacak. Eğitim-öğretimin ihtiyaçları karşılama yeterliliği geliştirilecek. Mühendis, mimar, doktor gibi birçok meslekte danışmanlık hizmetleri etkinleştirilecek. İŞKUR üniversite festivallerine katılacak. Fuarların içeriği geleceğin meslekleri dikkate alınarak hazırlanacak. Kamu yönetiminde uzaktan eğitim yaygınlaştırılacak. Çalışma hayatına yönelik eğitimlerle kurumsal ve bireysel gelişime katkı sunulacak.

YORUMLAR 2
  • VATANDAŞ 5 yıl önce Şikayet Et
    Bilgisayar teknoloji öğretmenliği için okullarda alan derslerinin açılmasını istiyoruz. Bu bölüme öğretmen alımları neredeyse yok denecek kadar azdır oysa okullarda bu bölümde epey açık olduğu gibi alan açılması ihtiycıda vardır.
    Cevapla
  • Eğitimci 5 yıl önce Şikayet Et
    Aynen katılıyorum alan derslerinin açılması ihtiyaçtır
    Cevapla