Binlerce kişi nefes alacak! Yenisi geliyor

Ticaret Bakanlığı reel sektöre sağlanan nefes kredisinde üçüncü uygulama için çalışmalara başlanıldığını açıkladı. Bankalarla yapılan görüşmeler çerçevesinde KOBİ'lere düşük faizli kredi imkanı sunulacak.

Binlerce kişi nefes alacak! Yenisi geliyor
Binlerce kişi nefes alacak! Yenisi geliyor
GİRİŞ 18.08.2018 14:19 GÜNCELLEME 18.08.2018 16:18
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

Ticaret Bakanlığı, piyasanın ihtiyaçları doğrultusunda ekonomiye destek vermek amacıyla son dönemde verilen destek ve alınan önlemlere bir yenisini daha ekledi. Bakanlık tarafından yapılan basın açıklamasında Nefes Kredisi'nde 3. faza geçileceği ve düşük faizli kredi şartlarının yakında açıklanacağını duyurdu.

Ticaret Bakanlığından yapılan basın açıklaması şöyle:

 

 

Bakanlığımız son dönemdeki kur artışı ve diğer gelişmelerden, reel sektör temsilcilerimizi korumak amacıyla TOBB, oda ve borsalar ile Nefes Kredisi'nde üçüncü faza geçilmesi için çalışma başlatmıştır.

İlk olarak 2016 yılında uygulamaya konulan Nefes Kredisi'nde piyasaya 5 milyar TL, 2018 başında 7.5 milyar TL düşük faizli kredi imkanı sunulmuştur.

Açıklanan mali politika ve tedbirlere paralel olarak Nefes Kredisi'nde üçüncü faz kısa süre içerisinde başlatılacaktır.

TOBB, oda ve borsalara yapılacak kaynak aktarımı ile kamu ve özel bankalarla güç birliğinde KOBİ'lere düşük faizli kredi sağlanacaktır.

Yeni dönemde Nefes Kredisi'nde yer alacak bankalar ile müzakereler başlatılmış olup projede yer alacak bankalar ve kredi şartları bu müzakereler sonunda belli olacaktır.

Bakanlığımız, elindeki tüm amaçları hızlı, etkili ve verimli bir şekilde kullanarak ülke ekonomisine ve reel sektöre destek olmaya devam edecektir.

YORUMLAR 18
  • Masal 5 yıl önce Şikayet Et
    Şimdiye kadar 1 kuruş alamadım
    Cevapla
  • tayfun 5 yıl önce Şikayet Et
    bu krediyi devlete borcu olanada vermeleri gerekli
    Cevapla
  • Serdar 5 yıl önce Şikayet Et
    Doğru değil ne hayır gelir faizli kredili işten başka bir yoluna bakılmalı
    Cevapla
  • mehmet 5 yıl önce Şikayet Et
    Ben anlamakta inanin zorlaniyorum defalarca yaziyorum tamam ticaret yapiyor kimin sayaesinde vatandasin biz alacaz oda tiacaret yapacak surumden kazanak vs vs ya bu normal isci memur asgari ucretli kisiler bankalardan suan aylik 2.5 faiz orani ile kredi cekiyor biz hibe istemiyoruz tmm bankalarda kazansinda bu nedir ya buna dur diyevek kimse yokmu sayin editor sen kredi cekmiyormusun bi habrr yapin bu soyguna dur deyin 20.000 lik krediye 48 ay neredeyse 20.000 faiz istiyorlar bu nasil adalet bole bir kazançmi var
    Cevapla
  • Selo 5 yıl önce Şikayet Et
    Hiç almamış esnaflara verseler. Borcun var diye hep bahanelerle her esnafı eledi ler durdular.bunların takip edilmesi lazım. Kısacası vermiyor bankalar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle