Ticaret savaşı Çin'i çökertir mi?

Pekin Üniversitesi'nde Finans Profesörü olan Michael Pettis ABD- Çin ticaret savaşının Çin ekonomisi üzerindeki gerçek hasarını görmek için artan borç oranına bakmak gerektiğini belirtiyor.

Ticaret savaşı Çin'i çökertir mi?
Ticaret savaşı Çin'i çökertir mi?
GİRİŞ 21.08.2018 10:50 GÜNCELLEME 21.08.2018 10:50
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Pekin Üniversitesi'nde Finans Profesörü olan Michael Pettis ABD- Çin ticaret savaşının gerçek hasarını görmek için artan borç oranına bakmak gerektiğini belirtiyor

Pettis "Analistler ticaret savaşının Çin ekonomisi üzerindeki olumsuz etkilerini değerlendiriyor. Ek vergi tarifelerinin büyümeyi %0,1-0,2 civarında olumsuz etkileyebileceği öngörülüyor. Ticaret savaşı ne kadar derinleşse de etkisi çok olmayacak çünkü hükümet gereken önlemleri alacak" değerlendirmesini yaptı.

 

 

Petis artan borç oranına dikkat çekerek şu açıklamayı yaptı; "Ek vergiler Çin ekonomisine hiç hasar vermeyecek diyemeyiz ancak esas sıkıntı borçlarındaki hızlı artışta oluşacak. Diğer bir deyişle ticaret savaşı ne kadar sert olursa Çin'in büyüme hedefini yakalamak için daha çok borçlanması gerekecek." ifadesini kullandı 

Pettis Çinli yetkililerin borcu kontrol altında tutma konusunda kararlı göründüğünü, bunun da sonunda büyüme hedeflerinden vazgeçmelerini veya kayda değer biçimde düşürmelerini gerektireceğini belirtti.

YORUMLAR 2
  • seda 5 yıl önce Şikayet Et
    insaallah
    Cevapla
  • HalitBinVelit 5 yıl önce Şikayet Et
    Çin; Türkiye,Rusya,Hindistan,Japonya,Kore,iran ile Ticaretde anlaştı bu yüzden Amerikaya karşı Ticaretde ayrı bir cephe açıldı..bundada büyük ölçüde başarılı olunacak.
    Cevapla