Bakan Pakdemirli: Getiren peşin parasını alacak

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli kurbanlıklarla ilgili "Elde kalan 400 kilogram üzeri canlı erkek sığırı kilogramı 15 liradan, toklu küçükbaşı 14 liradan alacağız." dedi.

Bakan Pakdemirli: Getiren peşin parasını alacak
Bakan Pakdemirli: Getiren peşin parasını alacak
GİRİŞ 24.08.2018 11:37 GÜNCELLEME 24.08.2018 12:51
Bu Habere 49 Yorum Yapılmış

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli,  kurbanlık satışlarında memnuniyet verici bir seviye yakalandığını, çok fazla stok  olmadığını gördüklerini ancak elde kalan hayvanları da alma taahhüdü verdiklerini  belirterek, "Elde kalan 400 kilogram üzeri canlı erkek sığırı kilogramı 15  liradan, toklu küçükbaşı 14 liradan alacağız. Bugünden itibaren elinde hayvanı  kalan üreticilerimiz Et ve Süt Kurumuna başvurup canlı hayvanını getirecek ve  kilosu üzerinden paralarını peşin olarak alabilecek." dedi. 

 AA muhabirine açıklamalarda bulunan Bakan Pakdemirli, Kurban Bayramı  öncesi ve sırasında kurbanlık piyasası ile kurban satış ve kesim yerlerinde  gerekli tedbirlerin alındığını, memnuniyet verici bir bayram geçirdiklerini  anlattı.

Bu sene hazırlıklarını geçen yıllarda kesilenin yüzde 50 daha fazlası  kurbanlığa göre yaptıklarını belirten Pakdemirli, bayram öncesi kurban  pazarlarına gerçekleştirdikleri ziyaretlerde kurbanlıkların yüzde 65'inin  satıldığını saptadıklarını, henüz kesim verileri olmasa da son verilerin  hayvanların önemli bölümünün satıldığını gösterdiğini kaydetti.

Bakan Pakdemirli, şöyle konuştu:

  "Bayram boyunca satışları izledik. Kesim rakamlarını henüz almadık ama  elde fazla bir stok yok gibi gözüküyor. Benim gördüğüm kadarıyla besicimiz de  vatandaşımız da memnun ayrıldı. Kesim yerleriyle ilgili de her türlü tedbiri  aldık. Ufak tefek kötü manzaralarla karşılaşsak da ülke çapında 450 yerde uzman  veterinerler eşliğinde, dini şartlara uygun kesimler sağlandı. Memnuniyet verici  bir bayram yaşadık."

Beklemeden peşin ödeme

Bayram öncesi besiciyi mağdur etmeyeceklerini söylediklerini,  satılamayan kurbanlıkların Et ve Süt Kurumu eliyle alınacağı taahhüdünü  verdiklerini hatırlatan Pakdemirli, bu yıl kurbanlıkları canlı olarak peşin  ödemeyle alma kararı aldıklarını ifade etti.

  "Eskiden üretici hayvanı getiriyordu, kesilmesini bekliyordu, kaç kilo  et çıktı, tartılıyordu. Bunların hesabına kitabına gerek yok" diyen Pakdemirli,  sözlerini şöyle sürdürdü:

  "Canlı hayvanını getirecek kilosu tartılacak ve onun üzerinden ödemesi  yapılacak. Elde kalan 400 kilogram üzeri canlı erkek kasaplık sığırı kilogramı 15  liradan, 400 kilogram altı sığırı kilogramı 14 liradan, toklu küçükbaşı 14  liradan, koyunu 12,5 liradan, keçiyi kilogramı 10 liradan alacağız. Bugünden  itibaren elinde hayvanı kalan üreticilerimiz Et ve Süt Kurumuna bağlı kombine  tesislerimize başvurup canlı hayvanını getirecek ve kilosu üzerinden paralarını  peşin olarak alabilecek. Etin kesilmesini, tartılmasını beklemeden canlı  hayvanlarını tarttırıp paralarını alacaklar."

 

YORUMLAR 49
  • Türk 5 yıl önce Şikayet Et
    Besiciler milleti yine kazıkladı. Kasapta et 40 lira. Bizim kurbanda 30 kilo et çıktı. 1800 lira verdik. Kilosu 60 tlye geldi. Hesap ortada. Herkes böyle. Allah yedirmesin. Bunlar burnunuzdan fitil fitil gelir merak etmeyin. Gelişmemiş ülkelerde bile tosun 1000-2000 lira arası satılıyor. Bizde en düşük 10000 tl. Allah bunları görüyor. Siz milleti kandırmaya devam edin.
    Cevapla
  • mezzo 5 yıl önce Şikayet Et
    Kurbancılar 20₺ de kilo verseydi kimsenin elinde kalmazdı aç gözlülük sonu seneye Nasib olursa bayram günü alacam nasılsa İstanbul boşalıyor kimse kurbansız kalmaz
    Cevapla
  • melodi 5 yıl önce Şikayet Et
    Köylerde ahırdaki fiyat büyük şehirlerdeki pazardan pahalıya veriyorlar,aç gözlülüğün danişkası.
    Cevapla
  • Nasıl yani 5 yıl önce Şikayet Et
    Bize kurbanda 30tl 'den satan satıcı 15 tl 'den mi verecek. Biz vatandaşa verme ucuza ver sonra.. çok yanlış ..
    Cevapla
  • Halil 5 yıl önce Şikayet Et
    15 lira canlı hayvan için çok iyi.Kasaptaki fiyat kemikten ayrılmış hali bence zekice bir çözüm
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle