Bakan'dan vatandaşa uyarı: Bu gece son

Kamuya yönelik vergi borçlarını yapılandırmak isteyen vatandaşlar için başvuru süresi bugün doluyor. Sosyal Güvenlik Müdürlükleri, vergi borcu yapılandırmak isteyen vatandaşlar için gece yarısına kadar hizmet vereceğini açıkladı.

GİRİŞ 27.08.2018 13:18 GÜNCELLEME 27.08.2018 16:40
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Kamuya yönelik vergi borçlarını yapılandırmak isteyen vatandaşlar için başvuru süresi bugün doluyor. Sosyal Güvenlik Müdürlükleri, vergi borcu yapılandırmak isteyen vatandaşlar için gece yarısına kadar hizmet vereceğini açıkladı.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, sosyal medya hesabından vergi yapılandırması ile ilgili açıklama yaptı.

 

 

Son başvuru gününün 27 Ağustos Pazartesi olarak belirlendiği yapılandırma imkanından yararlanmak isteyenler vergi dairelerine gitmeden, www.gib.gov.tr ile e-devlet (www.turkiye.gov.tr) üzerinden de müracaatta bulunabiliyor. Vergi dairelerinde yığılma yaşanmaması için internetten başvuru imkanının kullanılması önem taşıyor. Vatandaşlar, yarın gün sonuna kadar başvuru yapabilecek.

Başvuru sürecinin ardından, vergi dairelerine ödemeler ise eylül ayında gerçekleştirilecek.

Yeniden yapılandırma başvuruları devam ederken vatandaşların haberlerinin olmadığı borçlarına da dikkat etmeleri gerekiyor. Mükellefler, devlete borcunun bulunup bulunmadığını " ya da Gelir İdaresi Başkanlığının (GİB) mobil uygulamasından sorgulayarak öğrenebiliyor.

Yapılandırmadan yararlanan vatandaşlar, borç aslını ve Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ-ÜFE) oranları esas alınarak hesaplanan tutarı ödemesi halinde, gecikme faizini, zammını ve vergi cezalarını ödemeyecek. Vergi aslına bağlı olmayan cezaların yüzde 50'sinin ödenmesi durumunda da kalan yüzde 50'si tahsil edilmeyecek.

Vadesi 31 Aralık 2013'ten önce olan 100 lira ve altındaki borçlar başvuru aranmadan silinecek.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 3
  • fatih 5 yıl önce Şikayet Et
    bağkur borcumu sildirdim, 1 ay sonra kontrol ettiğimde sistemden silmişlerdi, dün yine edevletteyken baktım aynı borç geri gelmiş, bu nasıl iştir
    Cevapla
  • ADNAN YILDIZ 5 yıl önce Şikayet Et
    Maaş konusunda biz engellilere yardım tum kurum ve siyasilere yardimdir unutmayalim ABD unutmadigi icin dev ulke!
    Cevapla
  • suat 5 yıl önce Şikayet Et
    çalışan yok şu an 500 kişi var önümde 2 kişi calişıyoooooor arkadaş
    Cevapla