Whatsapp kullanıcılarını bekleyen tehlike

Whatsapp'ta özel dosyalarını Google Drive'da saklayanlar için olumsuz bir gelişme yaşandı. Teknoloji devi, 12 Kasım itibariyle uçtan uca şifreleme sistemini Google Drive dosyaları için kullanılmayacağını duyurdu. Peki bu ne anlama geliyor?

Whatsapp kullanıcılarını bekleyen tehlike
Whatsapp kullanıcılarını bekleyen tehlike
GİRİŞ 28.08.2018 09:29 GÜNCELLEME 28.08.2018 09:29
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Whatsapp'ta özellikle Android kullanıcılarının faydalanabileceği dosyaların sınırsız bir şekilde Google Drive'a yedeklenmesi opsiyonu için olumsuz bir gelişme oldu. WhatsApp, 12 Kasım’dan itibaren Drive’da saklanan mesajlar ve medya dosyaları artık uçtan uca şifrelemenin kullanılamayacağını belirtti. Bu nedenle Drive’daki yedekleriniz kötü niyetli kişilerin eline geçmesi halinde gün yüzüne çıkarılabilir.

verileri Google Drive’a yedeklemek isteğe bağlı olduğu için burada tercih tamamen kullanıcılara bırakılıyor. Ayrıca, Google’ın bir yıldan uzun bir süredir güncellemeyen WhatsApp yedeklerini sileceğini tekrar hatırlatmak isteriz.

 

 

iPhone ve iPad sahipleri ise bu değişiklikten etkinlemeyecek. Zira, iOS cihazlarda WhatsApp verileri iCloud’a yedeklendiği için herhangi bir problem bulunmuyor.

YORUMLAR 4
  • AYH 5 yıl önce Şikayet Et
    ben hic bir zaman bilgileri kendi ikinci harddiskten baska yere yüklemiyorum, ( ne olur olmaz 2 tane var). sifre kirmasi cok zor birsey degil, 20 isaretli sifreye evdeki bilgisayarla 3 -4 saate kiracak program var. onlar istese kac dakikada kiracaklarini tahmin etmek zor degil. hangi marka olursa olsun kirik, bozuk akilli telefonlarin icinde her türlü bilgileri, bilgisayara kopyalayip, bakabilecek pogramlarda var, telefondaki sifrenin hic önemi kalmiyor, yani vermeye bile gerek yok. en ufak sorunda olmuyor, bu hususta kendinizden baska hic bir yere güvenmeyin. bilginize saygilarimla.
    Cevapla
  • erhan 5 yıl önce Şikayet Et
    Türk yazılım BİP i kullanın
    Cevapla
  • Mehdi MUHAMMEDİ 5 yıl önce Şikayet Et
    Enbaşta kötü niyetli olan Google nın kendisi , ulaşmak istediği bilgiye yorulmadan şifresiz erişmek istiyor. Açııık neeet.
    Cevapla
  • AYH 5 yıl önce Şikayet Et
    inanin, sifrenin hic bir hükmü degeri yok. bu hususta hic bir yere, kimseye güvenmeyin.
    Cevapla