Emekliye 3 fırsat birden geliyor, gelirler artacak

12.3 milyon emekli ikinci bayram ikramiyesini alırken; intibak, ek ödeme artışı ve avans için verilecek kararı bekliyor. Talepler hayata geçerse, emeklilerin geliri artacak, nakit ihtiyaçları kolayca karşılanacak.

Emekliye 3 fırsat birden geliyor, gelirler artacak
Emekliye 3 fırsat birden geliyor, gelirler artacak
GİRİŞ 28.08.2018 09:23 GÜNCELLEME 28.08.2018 09:29
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

Son yıllarda yapılan gelir artırıcı düzenlemeler emeklilerin yüzünü güldürüyor. 2000'den önce emekli olanlara intibak, seyyanen zam, Sosyal Güvenlik Destek Primi'nin kaldırılması, promosyon gibi hamlelere son olarak bayram ikramiyesi eklendi. Emekliler, yılda 2 kez biner lira ikramiye alma imkanına kavuştu. Bu yaz 2 bin liralık ikramiyeyi cebine koyan emekliler, yeni intibak, ek ödeme artışı ve avans gibi 3 talep konusunda verilecek kararı da merakla bekliyor. 
 
355 LİRA ZAM YOLDA
 
Bu talepler hayata geçerse, 2000 yılı ve sonrasında emekli olanlara da 355 liraya varan intibak zammı söz konusu olacak. Yaklaşık 5 milyon emeklinin gelirinde artış yaşanacak. Halen emeklilere her ay maaşın yüzde 4'ü, 5'i oranında verilen ek ödeme de yükselecek. Ek ödemenin oranı maaşın yüzde 8-9'una çıkabilecek. Örneğin; 2 bin lira maaşı olan emekli, aylık 80 lira da ek ödeme alırken; oran yüzde 9'a çıkarsa bu tutar 180 liraya yükselecek. 
  
2.5 MiLYONA ÖDEME  
 
Emeklilerin maaş ödemeleri sürüyor. 2.5 milyon emekli ve hak sahiplerinden bir kısmı maaşını dün aldı. Ödemeler bugünde devam ediyor. SSK ve Bağ-Kur emekli ve hak sahiplerinden ödeme günü 26 Ağustos olanlara 27 Ağustos, 27-28 Ağustos olanlara ise 27-28 Ağustos'ta olmak üzere 2 milyon 581 bin 53 emekliye ödeme yapıldı.

KAYNAK: GÜNEŞ
YORUMLAR 19
  • huseyin 5 yıl önce Şikayet Et
    En duşuk emekli ayligi askeri ucretle eşitlenmesi gerk
    Cevapla
  • Hakan laleli 5 yıl önce Şikayet Et
    Staj sigortası başlangıç sayilcakti. Staj sigortası. Ben işçi olarak çalıştım. Bana sgk numara verdi sgk lu yaptı. ...emeklilikte neden sayılmıyor. Ne biçim bir adalet bu ..
    Cevapla
  • Mehmet 5 yıl önce Şikayet Et
    EYT ne olacak
    Cevapla
  • Hakkı orhan 5 yıl önce Şikayet Et
    Herkesin her vatandaşın güzel rahat yaşam hakkı var burda yapılcak olan ilkönce gelir adaletsizliğin düzeltilmesi günü gelmiş geçenlerin emekli edilmeleri ki ihtiyacı olan girsin intibaksa adil yapılsın insanlar arasında maaşlarda olduğu gibi ayrım yapılmasın emekli maaşları iyileştirilsin ki insanlar rahat huzurlu bi ortamda son günlerini geçirsin memur işçi öğretmen vb gibi değil tek çatı altında olsun ki memur emeklisi işçi emeklisi değil emekli emeklidir ayrım olmasın hepimiz insanız bunlara göre çözüm olsun saygılar
    Cevapla
  • Emekli Mühendis 5 yıl önce Şikayet Et
    Emekli aylığından daha önemli problem var. İşveren primi minimumdan yatırıyor; emeklinin calışırken aldığı maaş üzerinden yatırmıyor. Bu ciddi prim ve maaş kaybına sebep oluyor. İtiraz etme yeri yok. SGK ; basitce; "bana ne, git mahkemeye" diyor. Hani devlet Mahkemelerin iş yükünü azaltacaktı? Neden SGK'ya yetki verilerek, bu durumda olan işverenler hakkında idari kovuşturma ve para cezası getirilmiyor ve emeklinin hakkı teslim edilmiyor...Çalışmış, hak kazanmış bir işçi, bunu mahkeme ile kanıtlamak zorunda mi? Nasil bir sistem bu!
    Cevapla
  • Muhammet 5 yıl önce Şikayet Et
    Ah değerli kardeşim ne kadar çok haklısın.Mukemmel yazmışsın,25 sene aynı şirkette çalıştım,emekli oldum tazminatımı veremediler,şirket battı, kirayı ödeyemedim şimdi çocuklarım ile sokak ta yaşıyorum.Bu nasıl bir adalet anlayışıdır.Git mahkemeye diyorlar gitsem ne olacak , adamın alınacak bir şeyi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle